Stora glädjebeskedet för Alvar Myhlback efter jättesuccén – 17-åringen får chansen på världscupen igen

Alvar Myhlback har gjort stor succé i år.
Nu belönas också den 17-årige supertalangen.
Genom att få ny chans på världscupen igen.

William Poromaa är uttagen i den svenska skidtruppen inför världscupavslutningen i Falun senare i veckan. Men det är inte säkert att svensken, som skadade tummen under femmilen i Holmenkollen, kan ställa sig på startlinjen.

”Vårt medicinska team fortsätter att utreda skadan och hoppas kunna ha klara besked innan helgen. Han är uttagen tills vidare och vi hoppas såklart att kunna se honom på start redan på fredag”, säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter nedanför.

Uttagen är också Calle Halfvarsson, trots att han fortfarande känner av sviterna av förkylningen som stoppade honom från att tävla i Norge. Även Vasaloppstrean Alvar Myhlback, 17, får tävla i Svenska skidspelen, som en av åkarna i den nationella gruppen.

Tävlingarna i Falun inleds med sprint på fredag och följs av distanslopp både lördag och söndag. På damsidan är Linn Svahn med i kampen om totalsegern i världscupen, som leds av amerikanska Jessie Diggins.

Dela artikeln för att önska Alvar Myhlback ett stort lycka till!

LÄS MER: Linn Svahns klockrena svar till Kristine Stavås Skistad efter fräcka hånet – säger nu det alla svenskar tänker om norskan

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev