Stjärnvärvningen: Folkkära Vinterstudion-profilen lämnar nu SVT – klar för rivalens storsatsning

Stjärnvärvningen: Folkkära Vinterstudion-profilen lämnar nu SVT – klar för rivalens storsatsning

Viasat tar över längskidåkningen.
Nu värvar man även från SVT.
Enligt uppgifter är en av Vinterstudions största profiler klar för satsningen.

Vinterstudion har ända sedan det infördes blivit en given del i många svenskars helger. SVT har gjort ett enormt jobb med programmet, och har verkligen lyft längdskidåkningen till en helt ny nivå, och mycket tack vare programmet så är många av stjärnorna inom sporten bland de folkkäraste i Sverige.

Tappar rättigheterna

Men den här säsongen var den sista som världscupen sändes i SVT. Det har länge stått klart att kanalen förlorar rättigheterna till såväl världscupen som VM från och med nästa säsong, då Viasat tar över. SVT har varit tydliga med att man vill att Vinterstudion lever vidare, men exakt med vilket innehåll är fortfarande oklart.

Vinterstudion
191124 André Pops, Johanna Ojala och Maria Pietilä Holmner i SVT:s Vinterstudion den 24 november 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Från och med i höst så kommer man alltså att kunna se Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson och de övriga svenska stjärnorna i Viasats kanaler, men hur de tänker sända är fortfarande oklart. Under fredagen så håller man en presskonferens där man presenterar upplägget för de kommenade säsongerna, men redan nu står det klart att man gör en minst sagt meriterad värvning från SVT.

Värvas från SVT

Enligt Aftonbladet så är nämligen den mycket omtyckta experten Johanna Ojala klar som ny expert på Viasat. Ojala kom in i Vinterstudion som expert 2013, och har sedan dess varit en given del under kanalens sändningar, och nu tycks det alltså stå klart att hon fortsätter med sändningarna fast i Viasat.

Johanna Ojala, skidor
171118 Johanna Ojala poserar för ett porträtt i SVT:s Vinterstudion den 18 november 2017 i Gällivare. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_207

Enligt Aftonbladet så väntas en stor nyhet som Viasat släpper under fredagen vara att Peter Jihde blir programledare för sändningarna i Viasats kanaler. Jihde har inte jobbat med sport på länge, men var under många, många år programledare i såväl SVT som TV4 på flera stora idrottsmästerskap, och han är således inte helt grön på sitt nya jobb.

LÄS MER: Rikard Grip sätter ner foten ordentligt – riktar stor kritik efter Stina Nilssons succé: ”Har varit orimligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!