Stjärnan William Poromaas stora chock – efter nya reglerna i landslaget: ”Det är segt, trodde det var över”

Längdsäsongen är bara några månader bort.
Och nu har Sverige släppt nya covidregler för åkarna att förhålla sig till.
– Det är segt. Trodde det var över, säger han till Östersunds-Posten.

William Poromaa är Sveriges största framtidshopp på herrsidan inom längdåkningen. Han är bara 21 år, men har redan fått smeknamnet ”Frälsaren från Fränsta” till följd av den enorma talang han besitter.

Ska ta ytterligare kliv

Förra säsongen var lite upp och ned för svensken. Han missade inledningen av säsongen på grund av sjukdom, och det dröjde ett par veckor innan William Poromaa var tillbaka i fullt slag.

Trots det var det 21-åringen bästa säsong hittills i karriären. Han var Sveriges klart bästa åkare under OS och mot slutet av tävlingsåret ordnade han en pallplats i världscupen.

210103 William Poromaa of Sweden after the Men’s 15km Pursuit during Tour de Ski on January 3, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nästa säsong ska Poromaa ta ytterligare kliv och förhoppningen är att han verkligen etablerar sig i världstoppen. Landslaget är för tillfället i Torsby och gör sig redo inför kommande säsongen.

Väl där inledde den nye landslagsläkaren, Rickard Noberius, med att visa smittkurvorna för coronaviruset. Och det var ingen härlig information för längdåkarna.

”Det var segt”

Nu måste de, återigen, bära munskydd, hålla avstånd och vara noga med handspriten utanför landslagsbubblan. Något som William Poromaa inte tyckte om.

Det var segt, man trodde att det här skulle vara över, säger han.

Det var lite suck när vår läkare visade kurvor för oss och vi såg detta svart på vitt. Det går ju markant uppåt igen, fyller Emma Ribom i.

211204 William Poromaa of Sweden after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 4, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Rickard Noberius säger att det kommer ske en ökning av smittan i samhället framöver.

Det är en ökning i samhället och det kommer att ske en ökning de närmaste veckorna. Håller man på med en sådan idrott som skidor är det viktigt varje dag man kan vara frisk och skadefri, säger han.

LÄS MER: Avslöjat: Så otroligt mycket pengar kommer Alexander Isak tjäna i Premier League – sanslösa kontraktet