Stjärnan Stina Nilssons brutalt ärliga ord – efter oväntade beskedet: ”Så orimliga krav på mig”

Stina Nilsson går mot sin tredje säsong som skidskytt.
Nu öppnar stjärnan upp om pressen inför hennes första tävlingsår.
– Så orimliga krav på mig, säger hon till Östersunds-Posten.

Det har gått lite mer än två år sedan Stina Nilsson släppte bomben att hon slutar med längdåkningen. I stället tänkte hon fortsätta sin idrottskarriär inom skidskytte – ett beslut som förvånade många.

Tuffa första säsongen

Under Stina Nilssons första säsong som skidskytt blandade hon och gav. Det var många som hade höga förväntningar på henne, men till en början hade 29-åringen det otroligt tufft på skjutvallen.

210319 Stina Nilsson of Sweden ahead of the Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Cup on March 19, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Topparna kom mot slutet av den första säsongen, men hon fick ett mindre genombrott i fjol. Först blev hon uttagen i Sveriges OS-trupp, dock utan att starta en enda tävling, och en månad senare tog hon karriärens första pallplats i världscupen inom skidskytte.

Nu berättar Stina Nilsson om den enorma pressen hon hade på sig inför sitt första tävlingsår och tycker att folk hade orimliga krav på henne.

”Orimliga krav”

 I början var det jobbigt. Jag själv visste vilka krav som var rimliga och jag förstod att omgivningen hade så orimliga krav på mig under år ett som skidskytt, säger hon och fortsätter:

 Men jag kan inte påverka vad alla andra hoppas på, utan jag får gå till mig själv och se vad som faktiskt är rimligt. Man kan inte förvänta sig mirakel.

211029 Stina Nilsson från det svenska skidskyttelandslaget poserar för ett porträtt den 29 oktober 2021 i Idre. Foto: Rickard Bergstedt/ BILDBYRÅN

För tillfället gör sig Stina Nilsson redo för sin tredje säsong. Inför den hoppas svenskan ta ytterligare steg i sin utveckling.

Från år ett till år två var det extremt mycket utveckling och tanken är, att om vi fortsätter med samma plan, ska jag fortsätta utvecklas som skidskytt, men jag kan inte lova en lika bra utveckling. Jag tror på det upplägget vi har, säger 29-åringen.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons glädjebesked med kärleken – berättar nu om stora steget: ”Mycket som ska köpas”