Stinas pik mot norska laget: "Det sporrade mig lite extra"

Stinas pik mot norska laget: ”Det sporrade mig lite extra”

Stina Nilsson blev trea i Tour de Ski efter en dramatisk spurtstrid mot norskan Ingvild Flugstad Östberg. Då skickar svenskan en pik mot det norska laget.
– Deras skrik sporrade mig lite extra, säger Nilsson till SVT.

Efter en tuff kamp uppför den branta slalombacken i Alpe Cermis stod Stina Nilsson till slut på pallen som trea i Tour de Ski. Norskan Heidi Weng hann ifatt Nilsson vid backens fot och kunde sedan dra ifrån. Svenskan fick lite senare även släppa finskan Krista Pärmäkoski framför sig, men det skulle bli en hård strid om bronspengen.

Norskan Ingvild Flugstad Östberg tog in sekund efter sekund på Nilsson och med bara några hundra meter kvar låg hon i rygg. Då började de norska ledarna och segraren Heidi Weng heja och skrika på sin landsmaninna, någonting som motiverade Nilsson till att ta ut de absolut sista krafterna och vinna spurtstriden.
– Jag fick verkligen utmana mig själv på slutet när Ingvild började komma ikapp och jag är så glad att jag tog bronsplatsen. Jag blev stressad för jag vet vet att hon är så sjukt stark. Jag hörde hur de norska ledarna började heja på henne väldigt tidigt och det sporrade mig extra, säger Nilsson till Sportbladet.

LÄS MER: Hansdotters styrkebesked inför VM – tog säsongens första pallplats

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.