Stina Nilssons tydliga svar om framtiden – efter comebacken till längdskidor: ”Jag känner mig jätteglad…”

Stina Nilssons tydliga svar om framtiden – efter comebacken till längdskidor: ”Jag känner mig jätteglad…”

Stina Nilsson gjorde comeback i längdskidor.
Men gästspelet blir kortvarigt.
– Jag känner mig jätteglad med den idrott jag valt att jobba mot, säger hon.

Det var för lite mer än två år sedan som Stina Nilsson chockade alla då hon valde att lämna längdskidorna för en satsning på skidskytte. Sedan dess har utvecklingen varit enorm, och Nilsson har redan hunnit göra stora avtryck i sin nya sport.

Tydliga svaret

Nilsson har blivit uttagen till OS, tagit individuell pallplats i världscupen, och därför kom beskedet om comebacken till längdskidor förvånande. Hon deltog i SM-sprintstafetten tillsammans med Anna Dyvik, men redan på förhand var hon tydlig med att det bara var frågan om ett gästspel.

220328 Stina Nilsson, Lima Skyttegille, jublar efter tävlan i damernas sprint under dag 5 av SM-veckan den 28 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men det blev succé för Nilsson, som hade som mål att slåss om medaljer. Det var precis vad hon gjorde, då hon och Dyvik kom tvåa, bakom Ebba Andersson ch Lisa Vinsa. Men efteråt var hon tydlig med att ingenting hade förändrats.

– Det var så jäkla kul att komma i gång. Superkul att gästspela på de här arenorna. Det var ett gästspel, säger hon till Expressen.

”Jag känner mig jätteglad”

Ja, för Nilsson har varit tydlig med att hon inte för en sekund ångrat att hon bytt över till skidskytte, och hon ser nu fram emot att fortsätta i sin ”riktiga” sport.

– Jag känner mig jätteglad med den idrott jag valt att jobba mot, säger hon.

220326 Stina Nilsson, Lima SKG, innan tävlingarna i skidskytte singelmix-staffett under dag 4 av SM-veckan den 26 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Stina Nilsson hymlade dock inte med att hon tyckte att det var roligt att göra en kortare comeback. Det var inte direkt nyligen som Nilsson senast tävlade i klassisk stil.

– Det skulle vara så kul att kämpa om medaljer sa jag. Och att vi fick vara med och kämpa om medaljer var riktigt roligt. Det har känts jättebra, när jag stod på startlinjen kände jag verkligen det här var så länge sen, säger Nilsson.

LÄS MER: Roger Rönnbergs syrliga passning till media – slår tillbaka efter usla noteringen: ”Jag är väl en idiot…”

Få våra nyhetsbrev!