Roger Rönnbergs syrliga passning till media – slår tillbaka efter usla noteringen: ”Jag är väl en idiot…”

Roger Rönnbergs syrliga passning till media – slår tillbaka efter usla noteringen: ”Jag är väl en idiot…”

Frölunda får inte powerplay att stämma.
Efter en ny förlust mot Luleå slog Roger Rönnberg tillbaka.
– Vi är väl idioter, säger han.

Frölunda vann den första semifinalen mot Luleå men alla förstod att det skulle bli en jämn serie. Luleå utjämnade direkt till 1-1, och vann matchen därpå, och hade i går chansen att koppla ett jättegrepp om en finalplats.

Nollat mot Luleå

Och trots att Frölunda gjort en strålande match rent spelmässigt, där man dominerade under stora delar av matchen, så blev det ingen ny vinst. Det blev inte ens något gjort mål. Luleå vann matchen med 2-0, och leder därmed semifinalen med 3-1 i matcher.

220405 Frölundas tränare Roger Rönnberg under presskonferensen efter kvartsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Växjö den 5 april 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg var efteråt nöjd med vad han såg från sitt lag. Ja, bortsett från att pucken inte ville in i mål, då.

– Vi spelade härlig slutspelshockey, det var hårt och mycket puls. Vi gör så många jäkla bra saker utan att göra mål. Det är upp till oss att dyrka upp det, för det är jäkligt frustrerande att vi inte får pucken över mållinjen, säger han enligt Aftonbladet.

Passningen till media

Men Rönnberg fick även motta en hel del kritik på presskonferensen efteråt. Särskilt gällande att han gav den powerplay-uppställning som funderat sämst för göteborgarna, får störst förtroende. Han slog då tillbaka – med en passning till media.

– Vi är väl idioter, som vanligt. Det är väl någon av er journalister som skulle ha mitt jobb. Jag skojar litegrann. Sedan att jag är en idiot det är en annan sak. Jag har stor tilltro till dem och vill stå bakom dem. Det är också deras ansvar, de spelar i Frölunda för att vara bäst när det gäller, säger han.

220421 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Luleå den 21 april 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg och hans Frölunda måste nu vinna tre raka matcher, och då krävs det att man får fart på målskyttet.

– Vi behöver lösa det här snabbt. Vi måste påminna oss om att vi har varit i den här situationen flera gånger och vi har lyckats vända 3–1-underläge tidigare. Vi vet hur det kändes, vi har den erfarenheten i omklädningsrummet. Vi behöver tron och en starkare offensiv, man går inte till final utan att göra mål.

LÄS MER: Tokmäktiga noteringen i natt: Nytt svenskt rekord i NHL – har aldrig varit bättre än nu

Få våra nyhetsbrev!