Stina Nilssons nya framgång efter fantastiska åkningen – tog skidskyttekarriärens allra första pallplats

Visserligen sex bom.
Men Stina Nilsson har fått sin första pallplats som skidskytt.
Sverige kom tvåa i IBU-cupens stafett.

Snart ett år har gått sedan Stina Nilsson chockade Sverige med nyheten om att hon väljer att lämna längdskidor, där hon länge ansetts vara en av sportens allra största stjärnor, för en satsning på skidskytte. Just nu pågår VM i sporten, men dit är Nilsson inte kvalificerad och i stället har hon fått fokusera på att göra så bra ifrån sig som möjligt i IBU-cupen.

Första pallplatsen

Och efter en rejält svajig start där – där hon både åkte långsamt och sköt dåligt – så verkar hon under den senaste tiden verkligen ha prickat formen. Visst är svenskan fortfarande svajiig i skyttet, och kan blanda och ge rejält, men hon har verkligen hittat tempot och visade upp fina takter i helgen.

Stina Nilsson, skidskytte
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Hon stod då för karriärens bästa resultat då hon kom åtta i jaktstarten – och hon var dessutom snabbast i spåret i både sprinten och jaktstarten. Under torsdagen, i IBU-cupens stafett, så fick hon dessutom njuta av sin allra första pallplats i sin nya sport.

Blev tvåa

Nilsson var ännu en gång snabbast i fältet, men sköt hela sex bom, vilket gjorde att hon tvingades till en straffrunda, och således förlorade mycket på konkurrenterna. Men Elisabeth Högberg, Ingela Andersson och Anna Hedström såg tillsammans med Nilsson till att det blev en andraplats bakom Ryssland.

Stina Nilsson, skidskytte
201221 Lima SKG:s Stina Nilsson efter skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 21 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0056

Segermarginalen blev till sist bara nio sekunder. Trea i tävlingen blev Tyskland.

LÄS MER: Frida Karlsson bryter nu tystnaden – slår tillbaka efter läskiga uppgifterna om henne: ”Folk har skrattat åt det”

Få våra nyhetsbrev!