Stina Nilssons kritik mot media(!) – efter stora OS-vändningen: ”Det säger mer om det än något annat”

Hon uppgavs vara klar för OS – vilket senare dementerades.
Stina Nilsson riktar nu kritik mot media.
– Det säger mer om media än vilka som är klara för OS, säger hon.

Stina Nilsson har utvecklats enormt i sin helt nya sport, och den här säsongen har hon stått för karriärens i särklass bästa tävlingar i världscupen i skidskytte. Svenskan fick bara göra en tävling i finrummet förra säsongen, men har i år en 16:e plats och en topp tio-placering på meritlistan, vilket är imponerande med tanke på hur kort tid hon faktiskt hållit på med skidskytte.

Passningen till media

Och den fina utvecklingen har kommit lägligt. Det är nu mindre än en månad kvar till OS börjar, och med tanke på resultaten så är Nilsson i allra högsta grad med i diskussionerna om en plats i tävlingarna. Och enligt Aftonbladet var en plats till och med klar – men sedan ändrades allt.

211128 Stina Nilsson of Sweden at the finish area in women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Kort efter att uppgifterna offentliggjordes gick nämligen SOK ut och tokdementerade, och Nilssons OS-deltagande svävar fortfarande i osäkerhet. Nu riktar stjärnan viss kritik mot uppgifterna om att hon ska vara helt klar.

 – Det säger ganska mycket mer om media än vilka som är klara för OS, säger hon till Expressen.

”Givetvis drömmer jag om det”

Nilsson menar samtidigt att hon gärna åker till Peking nästa månad.

– Givetvis drömmer jag om OS, men det är ingenting som jag går och tänker på. Jag vill bara att min utveckling ska fortsätta framåt, och att jag ska få ta ännu fler steg framåt för det känner jag att jag gör hela tiden, säger hon.

211125 Sveriges Stina Nilsson under en pressträff inför världscuptävlingen i skidskytte den 25 november 2021 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Sedan tidigare är systrarna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson klara för tävlingarna. Efter nästa veckas tävlingar så kommer ett beslut om övriga åkare. Johannes Lukas, landslagstränare, dementerar även han att Nilsson är klar för OS.

– Nej, hon är inte uttagen. Det stämmer inte alls, och jag har inte bestämt mig än. Dels handlar det om vi kommer att få fem eller sex platser. Sedan hänger det på hur det går här i Oberhof men också i Ruhpolding. 

LÄS MER: Calle Halfvarsson avslöjar detaljen han måste rätta till – för att ta en medalj i OS: ”Jag såg ut som en gubbe”

Få våra nyhetsbrev!