Stina Nilssons jättesuccé – slog nytt personbästa och blev bäst av alla svenskor

Utvecklingskurvan går spikrakt uppåt för Stina Nilsson.
I slovakiska Brezno blev hon den allra bästa av svenskorna.
Och slog även nytt personligt rekord med hennes första topp 10-placering hittills på IBU-cupen.

Det fortsätter att gå bättre och bättre för Stina Nilsson som skidskytt och utvecklingskurvan pekar nu spikrakt uppåt. Under jaktstarten i Brezno slog svenskan till med hennes allra första topp 10-placering på IBU-cupen i karriären.

Stinas succé

Nilsson inledde som 22:a i jaktstarten och klättrade sedan rejält när hon fick till skyttet och lyckades hålla det nere på bara tre bom. Dessutom sköt hon helt felfritt i sista skyttet och gick i mål 1,24 efter vinnaren Vanessa Voigts, som sköt helt felfritt.

Stina Nilsson, skidskytte
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Extra kul för Nilsson var att hon blev bästa svenska före mer meriterade namn som Elisabeth Högberg, Anna Magnusson och Ingela Andersson.
– Jag tycker ju att det är väldigt roligt att jaga. Det känns ju också jättekul att få till så bra skytte och åkning i dag. Det är miljoner nya intryck för mig hela tiden. Men bara jag upplever en sak en gång så lär jag mig lite bättre hur jag ska hantera det till nästa gång, säger Nilsson till nyhetsbyrån TT efter succéloppet.

Bästa svenska

Åttondeplatsen på IBU-cupen är 27-årings hittills bästa placering och nytt personbästa i karriären. Därmed fortsätter utvecklingen att gå väldigt bra för debutanten under sin allra första säsong som skidskytt.

Stina Nilsson, skidskytte
210212 In this handout photo from the International Biathlon Union Stina Nilsson of Sweden is seen during IBU Cup Biathlon training, in Brezno-Osrblie. Foto: Stancik / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Näst bäst av svenskorna blev Högberg, som var 12 sekunder efter Stina Nilsson i mål på en tiondeplats. Tredje svensk var Magnusson som kom på en 12:e plats.

LÄS MER: Wolfgang Pichlers galna löfte – efter Nils van der Poels sensationella VM och världsrekord: ”Den saken är klar”

Få våra nyhetsbrev!