Stina Nilssons jätterevansch – slutade trea efter superskytte

Hon hade det blytungt under söndagen.
Nu har Stina Nilsson fått sin revansch.
Efter superskytte – med hennes första nolla i karriären – slutade hon trea i sprinten i Östersund.

Stina Nilsson gjorde sin första tävling som skidskytt för ungefär en månad sedan, och blandade och gav då rejält. På grund av den rådande coronapandemin så har såväl internationella som nationella tävlingar skjutits upp, vilket gjort att Nilsson fått vänta länge på sin andra tävling.

Mardröm i helgen

Under två dagar har det nu varit uttagningstävlingar i Östersund, och för Nilsson har det varit mycket på spel. Bra prestationer kan nämligen leda till uttagningar i såväl IBU-cupen – där alla tävlingar ställts in under året – som världscupen.

Stina Nilsson, skidskytte
201221 Lima SKG:s Stina Nilsson efter skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 21 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0056

Men söndagen blev en mardröm för Nilsson, som hade totalt fyra bom, då hon slutade på en 13:e plats, hela 1,45 bakom segraren. Nilsson hade dock flera oturliga fadäser under loppet, då hon bland annat snubblade på en matta, samt åkte fel på upploppet.

Slutade trea

Men under måndagen, då var det dags för sprint igen, kom revanschen. Stina Nilsson hade bara en bom under de två skjutningarna – och hon har således noterats för sin första nolla i karriären.

Stina Nilsson, skidskytte
201220 Lima SKG:s Stina Nilsson tävlar i skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 20 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0055

Det räckte till en pallplats, då hon åkte in som trea. Marginalen till vinnaren, tillika veteranen Elisabeth Högberg, skrevs till 42 sekunder, vilket för Stina Nilsson får ses som ett stort steg framåt.

LÄS MER: Okända svenska stortalangen överglänste alla – nu kan 17-åringen få sin stora chans: ”Det här trodde jag inte”

Få våra nyhetsbrev!