Stina Nilssons härliga formbesked i dag – slog nytt personbästa i IBU-cupen

Stina Nilssons formkurva pekar uppåt.
I dag slog hon nytt personbästa på IBU-cupen i tyska Arber.
När svenskan gick i mål på en 48:e plats var det hennes bästa notering hittills.

Först blev det en 99:e plats, sedan kom hon 69:a och i den tredje internationella tävlingen blev det nytt personbästa för Stina Nilsson. Under kortdistansen av IBU-cupen i tyska Arber gick svenskan i mål som 48:a.

Nilssons åktid

På 20 avlossade skott blev de totalt fem bom under onsdagens lopp i IBU-cupen. På det första liggande skyttet kom två bom, sedan sköt 27-åringen fullt vis nästa skjutning och så tre bom på det första stående skyttet, därefter sköt hon fullt igen.

Stina Nilsson, skidskytte
210116 In this handout photo from the International Biathlon Union Stina Nilsson of Sweden competes in women’s sprint during the IBU Cup on January 16, 2021 in Arber. Photo: Deubert / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Extra glädjande var att Nilsson fått upp åktiden rejält efter en hel del kritik. I dag hade hon den 15:e bästa åktiden av alla deltagare och var i jämnfart med kollegorna Anna Magnusson och Ingela Andersson i spåret.

Steg framåt

Både åktiden och loppet i sin helhet var ett stort steg framåt för Nilsson som fått en tung start på IBU-cupen med svaga resultat. Stina var i mål nästan fyra och en halv minut efter segraren Tamara Steiner, Österrike, som sköt helt fullt.

201221 Lima SKG:s Stina Nilsson efter skidskyttetävlingen ATG-Sprinten, en observationstävling för uttagning till världscupen och IBU Cup, den 21 december 2020 i Östersund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0056

Bästa svenska för dagen var Anna Magnusson på en fjärdeplats, bara två sekunder från en pallplats. Bland övriga svenskar som ställde upp kom Ella Halvardsson på en 14:e plats, Ingela Andersson på 40:e plats och Emma Nilsson var mål som nummer 70.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */