Stina Nilssons fina hyllning till Mona Brorsson – säger precis det alla tänker efter veteranens avsked från skidskytte

Mona Brorsson har avslutat karriären.
Nu hyllas hon av Stina Nilsson – med orden som hela Sverige ställer sig bakom.

Det var under VM som en av våra mest omtyckta idrottare, Mona Brorsson, meddelade att den här säsongen blir hennes allra sista. I helgen, under världscuptävlingarna i Canmore, så var det dags för hennes allra sista tävlingar.

Fina hyllningarna

Under söndagens masstart imponerade Brorsson stort, då hon satte hela 19 av 20 skott. Brorsson hade inte den bästa uppladdningen efter avslutet, då hon tampades med en långdragen förkylning med bara dagar kvar till tävlingsstart. Men hon lyckades ändå åka i mål på en imponerande 20:e plats i sitt stora avsked till skidskyttet.

När Brorsson åkte i mål stod hennes lagkamrater redo för att hylla henne. Samtliga åkare från landslaget hade tagit på sig tröjor med bokstäver på, som tillsammans bildade ”Tack Mona”, och dessutom så hade en stor banderoll, med samma text, tryckts upp. Det var fina bilder som utspelade sig efter målgång, och det var bara ytterligare ett bevis på hur mycket Brorsson betytt för skidskyttelandslaget under alla åren.

Stinas klockrena ord

När Brorsson kom med sitt besked att karriären snart var över, så var det flera av hennes lagkamrater som var i tårar. Efter hennes avsked i helgen så strömmade hyllningarna in från olika delar av skidskyttevärlden, och även Stina Nilsson stöttar nu Brorsson med några riktigt fina ord.

211127 Stina Nilsson of Sweden and Mona Brorsson of Sweden ahead of women’s 15 km individual during the IBU Biathlon World Cup on November 27, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

På Instagram har Nilsson lagt ut en bild på hyllningen till Mona Brorsson, och gör du en klockren anspelning till världsstjärnan Beyonce, som ofta kallas ”Queen B”. Men i det här fallet så var det Brorsson som fick smeknamnet.

”Så ska en Queen B(rorsson) hyllas!!”, skriver Nilsson.

Vi kommer att sakna dig, Mona!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev