Stina Nilssons egna ord – efter olyckan i skogen: ”Revbenet gick av”

Stina Nilsson öppnar nu upp om olyckan i skogen.
Som senare visade sig vara ett brutet revben.
– Det gjorde ondare och ondare, säger hon till Sportbladet.

Det blev en tråkig uppladdning inför nya säsongen för Stina Nilsson. Tidigare i höstas råkade skidsvenskan ut för en olycka under ett träningspass i skogen.

Stina Nilssons olycka i skogen

Nu berättar hon med egna ord om olyckan och den långvariga smärtan.
– Jag var ute och sprang och snubblade på en rot, ramlade och landade på min knutna näve och så gick revbenet av. Jag visste inte att det var så först utan jag reste mig och fortsatte passet. Sen gjorde det ondare och ondare, säger hon till Sportbladet.

Stina Nilsson, skidor
190509 Stina Nilsson under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

Trots fallet så fortsatte hon träna och hon tyckte inte att det var så dramatiskt. Men smärtan satt i länge och sedan visade det sig att revbenet var brutet.
– Det känns som att smärtan var flera veckor ett tag. Jag röntgade mig inte direkt heller eftersom jag trodde att det var en spricka och så det gick några veckor innan vi röntgade det och såg att det var av. Då bestämde jag mig för att vara hemma från första lägret, säger hon till kvällstidningen.

Nobbar damerna för herrarna

Stina Nilsson tvingades ställa in landslagslägret i Frankrike tidigare i höstas men har nu även valt att inte följa med landslagsdamerna till Italien heller. Istället följer hon med herrlandslaget till träningsläger i Idre.

Stina Nilsson, skidor
190224 Stina Nilsson of Sweden competes in women’s team sprint semi final during the FIS Nordic World Ski Championships on February 24, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170295

Det beror delvis på skadan som hämmat svenskan under hösten.
– Nej, i stort sett inte. Men anledningen till att jag är här för att jag har den bakgrunden jag har med skadan och att det finns störst möjlighet för att göra bra träning för mig här. Jag älskar att vara i Val Senales men det är begränsat med gym och alternativ träning som jag fortfarande behöver. Jag åker ju skidor, men vill veta att om jag får ont ett pass ska jag kunna gå in och sätta mig på en cykel och kunna göra bra styrketräning, säger 26-åringen.

Det återstår att se hur mycket revbensskadan påverkar Nilsson under kommande säsongen.

LÄS MER: Norska varningen efter storkaoset: Charlotte Kalla och Stina Nilsson kommer drabbas