Stina Nilsson sätter ned foten och är brutalt ärlig om livet som kändis: "De som kommer fram till mig är..."

Stina Nilsson sätter ned foten och är brutalt ärlig om livet som kändis: ”De som kommer fram till mig är…”

Stina Nilsson är en av svensk skidsports mest omtyckta.
Nu öppnar svenska skidskytten upp om livet som kändis.
Och hur jobbigt hon faktiskt tycker att det är med uppmärksamheten.

Förra säsongen blev inte alls vad många eller hon själv hoppats på. Stina Nilsson fick kämpa hårt och stötte på motgång efter motgång under sin tredje säsong som skidskytt.

Nilsson erkänner

Svenskan blev både petad från världscupen och ej uttagen till skidskytte-VM efter en längre tids svaga resultat. Istället fick hon representera Sverige i skidskytte-EM och IBU-cupen, nivån under världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Den nyblivna 30-åringen erkänner själv vad som gick snett med fjolåret.
– Säsongen var inte bra. Det började egentligen förra sommaren när jag fick corona, jag fick jaga de andra tjejerna ganska mycket. Jag hade inte flytet i träningen som jag önskade och jag kom inte in i det. Det var stressigt och mycket som inte stämde. Jag lyckades vända skutan lite efter jul och fick åka EM bra men jag är inte nöjd med förra säsongen, säger Nilsson i en intervju med Sportbladet.
– Det är ett tvivlande. Man vill känna att det jag gör på träning kan jag göra på tävling. Det blir ett sökande när man kommer hem, nu går det inte bra på tävling vad finns det jag kan göra då. När säsongen väl är igång så blir det ju såklart en stress för man har inte hur mycket tid på sig som helst att försöka vända på det. Jag blev påverkad, mer frustrerad än stressad.

LÄS MER: Helfräcka utmaningen till Ebba Andersson och Frida Karlsson – mest oväntade duellen: ”Hade varit sjukt kul”

Stinas privatliv

Vid sidan av sporten har det hänt en hel del för Stina i det privata. Under sommaren har hon fyllt 30 år och hennes förhållande med landslagskollegan Emil Nykvist har offentliggjorts, men det är inget som hon är särskilt sugen på att prata om.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Överlag så är Stina Nilsson ganska obekväm med att visa upp sitt liv i det offentliga. Trots att hon varit i offentlighetens ljus i över tio år som en omtyckt idrottare så har hon ändå inte vant sig vid att vara en kändis.
– Både och… Jag vet ju att folk känner igen en men jag är inte alltid bekväm med att det blir sådana differenser mellan mig och personen som kommer fram och tycker att den känner mig. För personen är jag ingen främling men för mig så är den personen det, säger Nilsson till kvällstidningen och är brutalt ärlig om kändislivet.
– Det kan bli en ganska stor kollision, jag förväntas veta saker om personer som kommer fram men jag har ju ingen aning. Tio år senare har jag inte vant mig vid den biten. Jag är mer introvert och vill ha mitt.

LÄS MER: Gunde Svan kan bara skratta rakt ut när Ingemar Stenmark avslöjar det sjukaste om sin karriär: ”Va!?”

25:e november väntar ny skidskyttesäsong för landslagssvenskan och med en bättre försäsong nu går hon in med större självförtroende för att få revansch efter den senaste säsongen.
– Nu har jag haft en så bra sommar hittills så min önskan är ju att det går lika bra i vinter som det har gått nu på sommaren, då kommer jag vara nöjd. Jag känner mig stark och det är mitt mål, att komma till säsongen och känna mig stark för då tror jag att det kommer gå bra. Det är en chans till revansch, sen får man se om det blir så men en chans är det absolut, säger hon i intervjun.

Hur tror du att det går för Stina Nilsson kommande säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!