Stina Nilsson öppnar upp och berättar om tuffa mardrömstiden: ”Då grät jag…”

.

Stina Nilsson har en speciell säsong bakom sig.
Nu öppnar svenskan upp om tuffa tiden inför VM i Seefeld.
– Ena sekunden kunde jag gråta och tänka: ”nej, det här går inte”, säger hon i en intervju med SportExpressen.

I början av året såg det väldigt tufft ut för svenska landslagsstjärnan Stina Nilsson. Hennes muskel var av och chanserna att medverka under VM i Seefeld var minimala.

Stina Nilssons succé-VM

Men då bet 26-åringen från Malung ihop och kämpade sig igenom sin rehab. Till mångas förvåning stod hon sedan på startlinjen när VM startade i februari.

Stina Nilsson, skidor
190509 Stina Nilsson under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

Och vilken succé det sedan blev. Stina Nilsson lämnade VM i Seefeld med 2 VM-guld och 1 VM-silver runt halsen.
– Jag ser tillbaka med stor stolthet över hur jag tacklade de utmaningar som kom till mig, Men även hur bra jag åkte innan och hur bra jag åkte efter, så bara positivt egentligen, säger hon i en intervju med SportExpressen.

”Då kunde jag gråta”

Just nu laddar Nilsson inför nästa säsong och känner inte längre av skadan. Men hon öppnar upp om den tuffa mardrömstiden inför VM i början av året och vilka jobbiga känslor hon tvingades tackla under rehabiliteringen.
– Där är ju rehabtiden som jag är otroligt stolt över. Tillsammans med medicinska teamet kunde jag lägga upp en plan som vi trodde på och gick hela vägen med den och kunde komma till startlinjen så bra förberedd som jag kunde och att det räckte så pass långt, det var väldigt häftigt, säger svenskan till kvällstidningen men erkänner att det fanns jobbiga stunder också.
– Ena sekunden kunde jag vara jätteglad och känna att ”klart jag klarar det här”… Ena sekunden kunde jag gråta för att ”nej, det här går liksom inte.” Men så fort jag kom i gång med rehaben och insåg vilka steg jag tog så hade jag en bra magkänsla att bara jag gör rätt saker så kan det här gå.

Stina Nilsson, skidor
190228 Stina Nilsson of Sweden warms up ahead of women’s 4 x 5km relay during the FIS Nordic World Ski Championships on February 28, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87902

Den kommande säsongen blir helt utan både VM och OS. Då är det världscupen och Tour de Ski som blir Stina Nilssons prioriteringar. Och tillsammans med övriga landslagssvenskar ska de verkligen ta sig an kampen med norskorna.

LÄS MER: Stina Nilssons stora pengaregn – efter makalösa säsongen

Therese Johaug ryter till efter allt tjat om Frida Karlsson – och skickar hälsning till svenska talangen