Stina Nilsson bryter tystnaden – efter märkliga vändningen om hennes OS-plats: ”Det blev lite knas”

Stina Nilsson uppgavs klar för OS.
Sedan dementerades uppgifterna – och nu bryter huvudpersonen själv tystnaden om den märkliga vändningen.
– Det blev lite knas, säger hon.

Stina Nilsson har stått för sin bästa säsong som skidskytt i år. Svenskan har stått för en enorm utveckling och exploderat fullständigt i vissa enskilda tävlingar.

Varit knäpptyst

Men det har inte gått spikrakt uppåt för Stina Nilsson som blivit petad från vissa tävlingar i världscupen. Det har fått SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, att tvivla om hon har i ett OS att göra.

Några få platser återstår i den svenska skidskyttetruppen. Och i början av veckan dundrade Aftonbladet ut med uppgifter att Stina Nilsson var klar för spelen. Detta slog SOK rätt fort hål på.

211128 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Sedan dess har det varit knäpptyst. Men nu bryter Stina Nilsson tystnaden om den märkliga vändningen.

– Det blev lite knasigt där. Men jag lägger inget fokus på det just nu utan ser mycket fram emot världscupen som drar igång och så får man ta det därifrån, säger hon till TT.

”Lär mig hela tiden”

27-åringen var en mycket framgångsrik längdåkare, men bytte plötsligt till skidskytte i mars 2020. Men första säsongen var mindre bra där Nilsson blandade och gav ordentligt där de högsta topparna kom mot slutet av året.

I år har det varit mer stabilt.

– Jag kan bara utgå från min egen utveckling och jag är en helt annan skidskytt i år. Har fått ännu mer erfarenhet och lär mig saker hela tiden. Jag har mycket mer kött på benen i år än jag hade i fjol, mer förståelse för sporten i sig också, säger hon.

211127 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s 15 km individual during the IBU Biathlon World Cup on November 27, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Stina Nilsson väntar alltså fortfarande på besked om hennes OS-medverkan. Till helgen har hon däremot chansen att övertyga SOK. Då väntar världscupstävlingar i Oberhof.

LÄS MER: Beskedet: Charlotte Kalla och Calle Halfvarsson till OS – får tydliga roller i svenska truppen: ”De tas ut som…”

Få våra nyhetsbrev!