Stina Nilsson avslöjar nu planen för att nå vinter-OS 2022 som skidskytt: ”Jag drömmer om det”

Debutsäsongen är redan avklarad.
Nu ska Stina Nilsson ta nästa steg som skidskytt och nå vinter-OS 2022.
– Jag vet att det finns en plan, säger hon till Sportbladet.

Det var hela förra säsongens stora snackis i skidvärlden. Nämligen Stina Nilssons debutsäsong som skidskytt.

Stinas debut

Förväntningarna och oron var påtaglig inför hennes första säsong med ett gevär i händerna och det blev också en tuff start för svenskan. Men hon visade en fin utvecklingskurva och skulle bara bli bättre och bättre.

Stina Nilsson, skidskytte
210319 Stina Nilsson of Sweden ahead of the Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Cup on March 19, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0084

När det var dags för säsongsavslutning så fick Nilsson även chansen på den högsta nivån med officiell debut i världscupen. Och vilket otroligt fint intryck hon gav då.

”Var häftigt”

26-åringen överraskade de flesta och gick i mål som 26:a i sprinten och 22:a i jaktstarten. Klart över förväntan för skidskytterookien.
– Jag krönte min första säsong som skidskytt med att göra mitt bästa lopp när jag fick chansen på världscupen. Det var väldigt häftigt när man tänker på den resan jag hade gjort under säsongen. Jag var inte flygfärdig i januari, säger Stina i en intervju med Sportbladet.

Stina Nilsson, skidskytte
210320 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of the Women’s 10 km Pursuit during the IBU Biathlon World Cup on March 20, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0086

Nu har skidskyttelandslaget återigen samlats efter några veckors semester för att starta upp försäsongen inför kommande skidsäsong. Och det är en rejält viktig säsong som väntar med vinter-OS 2022 som det stora målet.
– För min del gör jag inte någon skillnad på den här säsongen eller förra. Jag är i den fas i min skidskyttekarriär att jag bara vill fortsätta utvecklas och om det kommer leda till att jag får representera Sverige i OS för att jag har presterat så bra det vet jag inte nu. Jag kan bara drömma om det, erkänner Stina för kvällstidningen.

Nå OS 2022

OS 2022 i Peking blir även extra speciellt då det avgörs uppe i bergen, 1 700 meter över havsnivån. Det kommer bli en stor omställning för åkarna och det går att förbereda sig med höghöjdsträning inför, men det är inget som oroar Nilsson i dagsläget.

För att hon har en plan om hon skulle få chansen att representera Sverige i vinter-OS i början av 2022. Där det första steget så klart är att ens nå Peking.
– Det är ingenting som jag går runt och tänker på. Jag hade inte tänkt på höjden om jag var längdskidåkare heller, jag vet att det finns lösningar. Höghöjdskammare här i Östersund och jag vet att vi ska på ett läger i Frankrike senare i sommar om restriktionerna tillåter. Det finns en plan och det är skönt att tränarna har ansvar för den, säger Stina Nilsson i intervjun.

Vill du se Stina Nilsson i vinter-OS 2022? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Mammans ärliga ord om Frida Karlsson – efter omtumlande säsongen: ”Det var riktigt dåligt…”

Få våra nyhetsbrev!