Stenhårda piken till landslaget – efter att ha blivit petad från truppen: ”Tjänat lika mycket på åtta dagar”

Nobbad från landslaget.
Då skickar Karl-Johan Westberg en stenhård pik.
– Jag har tjänat lika mycket som ett år i landslaget.

På tisdagsförmiddagen presenterades landslagstruppen till nästa års längdsäsong. Några större skrällar uteblev, i stället kom den största nyheten redan under måndagen.

Nobbades från truppen

Det var Linn Svahn som meddelade att hon inte kommer att träna med landslaget nästa säsong. I stället kommer den 22-årige sprintspecialisten att bedriva en egen satsning, med sikte på världsmästerskapet i Slovenien nästa vinter.

210303 Karl-Johan Westberg of Sweden after the Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Däremot har flera åkare plockats ut men som inte är säkra på om de vill träna med Sveriges landslag nästa säsong. Anna Dyvik är ett namn, som lämnade landslaget för lite mer än ett år sedan.

En som inte däremot kom med i någon träningsgrupp var Karl-Johan Westberg. När svensken timmar efter talar med SVT om beskedet är han ordentligt besviken.

”Den har man hört förut”

Längdchefen Anders Byström menade på presskonferensen att de satsar på yngre förmågor, och där faller Westberg ur.

– Den har man hört förut, man vill ju att det ska bli så bra som möjligt för de man väljer att satsa på bara. Det är lätt att säga, säger han till SVT.

211121 Sveriges landslagschef Anders Byström intervjuas efter skidloppet över 10km fristil den 21 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Karl-Johan Westberg menar däremot att beskedet inte kommer att innebära någon ekonomisk smäll för honom personligen.

– Nej det blir det egentligen inte, 25 000 är det enda jag fått från landslaget, så det kommer funka nu också, säger han och fortsätter:

– Jag har jobbat åtta dagar nu på våren och tjänat lika mycket som på ett år i landslaget, det är för dåligt.

LÄS MER: Profilen Niklas Wikegårds utspel om nästa SHL-säsong – slår fast redan nu vilka som blir farliga: ”De som…”

Få våra nyhetsbrev!