Profilen Niklas Wikegårds utspel om nästa SHL-säsong – slår fast redan nu vilka som blir farliga: ”De som…”

SHL-säsongen är precis avslutad.
Men redan nu slår Niklas Wikegård fast vilka lag som kommer utmana om det nästa tävlingsår.
–Det kommer vara tight, säger C More-experten.

Det har snart gått en vecka sedan den sista SHL-matchen säsongen 2021/22 spelades. Och vilken säsong det blev med många intressanta och spännande matcher under slutspelet.

Rysarfinalen

Den allra hetaste och mest dramatisk var utan tvekan finalserien mellan Luleå och Färjestad. För tredje gången genom historien gick en final till en sjunde och avgörande match, och det blev en riktig rysare.

190928 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 28 september 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det var elektrisk stämning i Luleås hemmaborg Coop Norrbotten Arena under den sista matchen. Men det var Färjestad som fick fira. Värmlänningarna var strået vassare och vann med 3–0 – där samtliga mål kom i den sista perioden.

Färjestad firar fortfarande SM-guldet, medan flera andra lag redan har påbörjat arbetet inför nästa säsong.

Wikegårds tips

Och C More-experten Niklas Wikegård slår fast redan nu vilka lag han tror kommer att vara bäst nästa år.

– Luleå kommer att gnugga på. Rögle kommer inte ha samma veka backsida som i år. Leksand med det dem plockar in, spelare med attityd som jag gillar kommer också att bli bättre. Ja ni hör. Det kommer vara tight, säger han till C More och fortsätter:

– De lag som låg i toppen i år kommer göra det nästa år också.

Niklas Wikegård, SHL
210422 Cmore kommentator Niklas Wikegård under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0043

Niklas Wikegård tror också att svenska mästarna kommer att ta ytterligare kliv med Tomas Mitell, anslöt i vintras, med från start.

– Färjestad tar ett steg till när Tomas Mitell får vara där hela tiden, säger Wikegård.

LÄS MER: Jättekritiken mot stora SHL-priset – alla tycker att succétränaren blev rånad: ”Det är snudd på obegripligt”

Få våra nyhetsbrev!