Skrällbeskedet: Svenske landslagsåkaren avslutar karriären – bara 25(!) år gammal

Han fick chansen i världscupen i vintras.
Nu avslutar Pontus Hermansson, 25, karriären.
– Det var så klart tufft att verkligen ta beslutet och lägga ner satsningen, säger han till Expressen.

Pontus Hermansson kommer från sin starkaste säsong hittills. I skandinaviska cupen kom han som bäst elva i en sprint, vilket även ledde till att han fick chansen i världscupen.

Avslutar karriären

Hermansson fick köra sprinten på hemmaplan i Falun, men lyckades då inte skrälla, utan slutade på en 57:e plats. Nu står det klart att det inte blir några fler tävlingar.

191124 Pontus Hermansson, SK Bore och Calle Halfvarsson, Sågmyra SK deppar efter semifinalen i sprint vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

På tisdagen meddelade Hermansson att han helt slutar med sporten.

”Nej, jag blev inte den nya Petter Northug, Gunde eller Wassberg. Men jag kom långt, bra mycket längre än en grabb från Partille nog hade trott”, skriver han.

”Det släppte aldrig”

Till Expressen berättar han om beslutet:

– När jag startade den här försäsongen var det tuffare än vanligt. Det var inte kul att gå till jobbet. Jag körde ändå på i två månader, för att se om det skulle släppa. Men det gjorde aldrig det. Då kände jag: ”Nej, fan… det är kanske dags”, säger han till tidningen.

191124 Pontus Hermansson, SK Bore, under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Hermansson har redan ett nytt, civilt jobb klart.

– Jobba som säljare på Canon. Jag började faktiskt det jobbet i tisdags och det känns jättespännande. Nu ska jag göra saker som jag tycker är kul och mår bra av, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!