Rikard Grip chockad av Stina Nilssons oväntade avslöjande: ”Inte i min vildaste fantasi…”

Han är ny generalsekreterare för skidskytteförbundet.
Nu berättar Rikard Grip om överraskningen från Stina Nilsson.
– Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att hon skulle göra det, säger Grip till TT.

Förra våren lämnade Rikard Grip längdskidor efter tio framgångsrika år som förbundskapten och längdchef. Sedan dess har han jobbat ett år hos Sveriges olympiska kommitté, SOK.

Grips nya jobb

Men nu väntar ett helt nytt uppdrag för skidprofilen. Sedan några veckor tillbaka har Grip tagit över som ny generalsekreterare för Skidskytteförbundet.

Rikard Grip, skidor
190226 Rikard Grip, Cross-Country Team Manager for Sweden, at a press conference with the Swedish cross country skiing team during the FIS Nordic World Ski Championships on February 26, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87896

En ny utmaning som han verkligen ser fram emot.
– Det känns jättespännande, jag triggas av den här utmaningen att få vara med och påverka och vara med i en utveckling av sporten. Jag känner att vi har väldigt spännande år framför oss. Det har hänt jättemycket i skidskyttet och vi står inför en stor utmaning där vi måste jobba hårt ute i Sverige med att skapa förutsättningar för att bedriva idrotten, säger Grip till nyhetsbyrån TT.

Stinas avslöjande

Med sig på den nya resan inom skidskytte får Grip även en gammal favorit i Stina Nilsson. En högst oväntade återförening då båda lämnar längdskidor för skidskytte.
– Jag visste om hennes beslut innan det blev offentligt. Hon visste inte om mitt innan det var offentligt, men när jag fattade beslut om att söka tjänsten visste inte jag om att hon fattat sitt beslut. Det var egentligen helt oberoende av varandra, säger generalsekreteraren i intervjun.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 Stina Nilsson under en presskonferens med Svenska skidskytteförbundet den 7 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Det kom faktiskt som en chock för Rikard Grip när Stina Nilsson för första gången kom med sitt överraskande avslöjande. Framförallt att göra det som 26-åring när hon stod på toppen av sin karriär inom längdskidor.
– Hon var så sprudlande glad när hon berättade så jag önskade väl bara henne lycka till. Jag visste att hon gick i de tankarna, men jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att hon skulle göra det redan nu, berättar han.

LÄS MER: Therese Johaug bryter nu tystnaden – helt ärliga orden om Petter Northug: ”Jag har hört rykten om…”

Få våra nyhetsbrev!