Skidtalangens jätteilska – rasar efter hatet mot bilden på sociala medier: ”Dra åt helvete med er!”

En helt vanlig träningsbild ledde till hatkommentarer.
Nu ryter skidtalangen Anita Korva ifrån ordentligt.
Allt jag kan säga till er är: Dra åt helvete”, skriver hon på Instagram.

De senaste veckorna har fotbollsklubbar världen över slutit samman i ett försök att minska och stoppa hat på sociala medier. Dagligen så strömmar hatkommentarer in mot stjärnor, och flera idrottare har öppet gått ut med hur mycket det faktiskt tar på krafterna att motta det.

Rasar mot hatet

Stina Nilsson har tidigare under sin karriär pratat om att hon tänker efter vad hon lägger ut för innehåll, för att inte trampa någon för mycket på tårna, och det oacceptabla beteendet når verkligen alla idrottare, oavsett ålder. Så även till den finska skidtalangen Anita Korva, som under helgen la ut en bild då hon tränar i ett soligt Finland.

Foto: Instagram

Vad som exakt sades i kommentarerna nämner hon inte, men klart är att Korva ansett att det var så grovt att hon kände sig tvungen att sätta ned foten.

”Allt jag kan säga till er är: Dra åt helvete. Vad vet ni om mitt liv? Folk har sagt att de vill se mer träningsbilder, men när jag väl lägger ut en bild från ett lugnt träningspass så får jag höra sånt här”, skrev hon på Instagram Stories, enligt Expressen.

”Det är fel”

Till den finska tidningen Ilta-Sanomat utvecklar Korva sina tankar om inlägget.

– Det verkar som att bara för att man är en offentlig person så ska man tolerera vilken skit som helst, säger Korva, och fortsätter:

– Det är fel att vi idrottare blir dömda på det här sättet. Det hade inte hänt på någon annan arbetsplats. Jag förstår inte varför vissa människor känner att de kan bete sig på det här sättet.

190221 Anita Korva of Finland competes in women’s cross-country skiing sprint qualification during the FIS Nordic World Ski Championships on February 21, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Anita Korva menar att det är omöjligt att göra alla nöjda, och att det hela tiden tycks finnas någonting hos idrottarna att peka ut.

– Det verkar som att det här ligger i vår kultur, allting ses ifrån en negativ synvinkel. Alla kan inte vara nöjda, så klart, men jag undrar verkligen varför det måste vara så mycket negativitet, säger hon.

Anita Korva var en supertalang inom skidvärlden och var med i Finlands VM-trupp för två år sedan. Efter det har hon dock haft problem med skador och sjukdomar, men satsar nu hårt för att vara i form till kommande vinter.

LÄS MER: Skidstjärnans blodiga skräckskada på träning – visar upp det otäcka: ”Jag blev för ivrig”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!