Skidstjärnans blodiga skräckskada på träning – visar upp det otäcka: ”Jag blev för ivrig”

Hon laddar för ännu en skidsäsong med vinter-OS som stora målet.
Men försäsongsträningen fick en högdramatisk start när Jessica Diggins rivstartade med blodig olycka i spåret.
”Jag blev för ivrig”, skriver 29-åringen och visar upp otäcka bilden på Instagram.

Förra säsongen blev en riktig succé för Jessica Diggins. Amerikanskan tog verkligen tillfället i akt när de norska längdåkarna saknades genom att vinna både Tour de Ski och den totala världscupen.

Blodig olycka

Nu laddar hon för fullt hemma i Oregon, USA, för ännu en fin skidsäsong där vinter-OS 2022 i Peking är det stora målet. Försäsongsträningen har dragit igång igen och skidstjärnan rivstartade direkt med en otäck olycka.

Jessica Diggins, skidor
Jessica Diggins skada. FOTO: Instagram.

Diggins visar nu upp på Instagram vad skarsnö faktiskt kan göra mot bar hud. Där hennes följare får se den blodiga skräckolyckan in i detalj.
”Om du ser en bit av min rumpa längs spåret, så är det för att jag blev för ivrig”, skriver 29-åringen på Instagram tillsammans med bilden.

Otäcka såret

Det är ett rejält köttsår som Diggins har råkat ut för. Men hon verkar ändå vara på gott mod och drar även en ordvits efter olyckan.
”What a BUM-mer”, skriver amerikanskan och leker med de engelska orden för rumpa och besvikelse.

Jessica Diggins, skidor
Jessica Diggins skada. FOTO: Instagram.

Även om världscupen gick galant för amerikanskan senaste säsongen så var skid-VM i tyska Oberstdorf en besvikelse. Hon fick åka hem utan någon medalj och en fjärdeplats som bästa placering.

Men den sorgen har hon skakat av sig snabbt och blickar nu bara framåt kommande säsong. Och hon njuter av att träna med det amerikanska skidlandslaget igen.
”Varenda sak med att vara tillbaka i humör för träningsläger med mina lagkamrater är fantastiskt. Det gör mig så lycklig att vara tillbaka med den här inspirerande gruppen”, skriver Diggins på Instagram.

Hela inlägget:

LÄS MER: Norska jätteilskan mot rivalen – rasar efter attacken mot storstjärnan: ”Som en kniv i ryggen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!