Skidskytte-profilens härliga dom inför avslutningen – här är Sveriges allra största guldchans under hela VM

Skidskytte-profilens härliga dom inför avslutningen – här är Sveriges allra största guldchans under hela VM

Sverige har redan tagit hela fem medaljer.
Men lördagen kan bli riktigt roligt.
Nu kommer nämligen den allra största guldchansen, enligt skidskytte-profilen Fredrik Lindström.

Förhoppningarna på Sverige var stora inför årets skidskytte-VM, och med bara två dagar kvar av mästerskapet är det rättvist att säga att förväntningarna minst sagt infriats. Sverige har nämligen radat upp medaljer, och har redan nu – trots att fyra medaljchanser kvarstår – redan tangerat rekordet på fem tagna medaljer under ett och samma VM, och skulle det inte bli någon mer medalj så är rekordet ändå taget, då vi nu har ett guld.

Otroliga starten

Guldet kom tack vare Martin Ponsiluoma, som stod för en jättesensation i sprinten, där han träffade tio av tio skott för att vinna hela tävlingen. Ponsiluoma var även en stor bidragande orsak till att Sverige under VM-premiären tog brons i mixedstafetten, där även Linn Persson, Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson deltog.

180224 Fredrik Lindström of Sweden, gold, celebrates at the Medal Ceremony for the Men’s Biathlon 4×7,5 km relay during day fifteen of the 2018 Winter Olympics on February 24, 2018 in Pyeongchang. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Nämde Samuelsson har även han gjort bra ifrån sig under mästerskapet, och har utöver mixedstafetten även tagit ett inidividuellt silver efter en jätteprestation i jaktstarten, där det blev 20 av 20 träff, och ett brons i singelmixedstafetten med Hanna Öberg. Öberg har även hon tagit en individuell medalj, efter ett magnifikt silver i distansloppet.

”Största guldchansen”

Men under lördagen väntar dubbla stafetter, och på söndagen masstart för både herrar och damer. Det är således gott om medaljchanser kvar för de svenska åkarna – och enligt Fredrik Lindström, skidskytte-profil som var med och vann OS-guld i stafett 2018, så kvarstår den största guldchansen.

– Sverige har ju åkare som brukar lyckas på mästerskap. Den största guldchansen är nog ändå damstafetten, säger han till Sportbibeln.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, skidskytte
200223 Elvira Öberg of Sweden hugs her sister Hanna Öberg after competing in women’s 12,5 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 23, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88123

Lindström är imponerad över den bredd som Sverige visar upp damsidan.

– Svenskt skidskytte mår ju bra, och landslaget är väldigt starkt. Det är enormt bra, sen är det klart att damsidan har en lite större bredd, och herrsidan något tunnare, men de som åker gör det riktigt bra, säger han.

Sveriges damstafett körs i dag av Hanna Öberg, Linn Persson, Elvira Öberg och Johanna Skottheim.

LÄS MER: OS-guldhjältens enorma hyllning till Wolfgang Pichler – och orden som avslöjar allt om hur han är som ledare

Få våra nyhetsbrev!