Skidlegendaren Torgny Mogrens oväntade utspel inför OS: Peta svenska guldhjältarna!

I Sotji 2014 blev det dubla OS-guld.
När Sverige ska försvara sina guldmedaljer i OS-stafetterna vill skidlegendaren Torgny Mogren se en stor förändring.
– Vi har en viss chans att ta medalj, säger Mogren till Radiosporten.

För fyra år sedan skrev fyra skidkvinnor och fyra skidmän svensk historia i Sotji. Dubbla OS-guld i stafetterna under vinter OS 2014 är en otrolig prestation utan dess like.

På herrsidan var det inget snack om saken när Marcus Hellner ensam kunde åka den sistasträckan hela vägen till mål, medan damernas stafett blev så mycket mer bragdartad. Efter att Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag tagit hand om de tre första sträckorna lyckades sedan Charlotte Kalla ta ikapp ett rejält försprång och gå om på det mest dramatiska sättet.

”Bara Kalla som kan hänga med”

Det blev både OS-guld och Bragdguld på Idrottsgalan för de fyra skidhjältinnorna. Nu är det dags igen och nu vill alla slå svenskarna.

Men med några veckor kvar till vinter-OS i Pyeongchang kliver skidlegendaren Torgny Mogren fram med ett oväntad utspel. Radiosportens expert vill nämligen se halva guldlaget från 2014 bytas ut till årets OS-stafett.

Mogren vill peta guldhjältarna Haag och Wikén. Istället vill skidlegendaren se Ebba Andersson och Stina Nilsson i damernas stafett på den tredje och den fjärde sträckan. Och Ingemarsdotter och Kalla på första och andra sträckan.
– Jag tror att det bara är Kalla som kan hänga med på andrasträckan. Det brukar gå fort och kan vara en väldigt avgörande sträcka, säger Mogren till Radiosporten.

Vill möblera om på herrsidan också

Även på herrsidan vill Mogren möblera om. Med ett lag bestående av Jens Burman, Daniel Rickardsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. Varken Burman eller Halfvarsson var med i Sotji-guldlaget.
– Jag vill ha Calle på sista sträckan. Om han är i form så har han även spurtförmågan. Det är en sträcka som är gjuten för honom, säger Mogren.

Dela artikeln för att tycka till om Mogrens utspel!

LÄS MER: Nu talar Halfvarsson ut om den totala mardrömmen: ”Det var katastrof”

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);