Nu talar Calle Halfvarsson ut om den totala mardömmen: "Det var katastrof"

Nu talar Calle Halfvarsson ut om den totala mardömmen: ”Det var katastrof”

Calle Halfvarsson tvingades avbryta Tour de Ski.
Nu berättar OS-aktuelle svensken om den dolda mardrömmen.
– Det var katastrof. Jag ville slå sönder hela vår husbil, säger Halfvarsson till SportExpressen.

Det blev ingen rolig Tour de Ski för Calle Halfvarsson. Svensken tvingades bryta mitt i tävlandet efter stora problem med magen. Efter specialistundersökning hemma i Sverige kunde det konstateras att Halfvarsson lider av åkomman IBS, som innebär att man har en känslig tarm.

”Det var hemskt”

Nu berättar OS-aktuelle svensken om vilken mardröm han tvingades genomlida i skidspåren.
– Touren var hemsk. Det var katastrof. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag sprang till de där bajamajorna på skidstadion, säger han i en intervju med SportExpressen.
– Det var inte bara en eller två gånger heller. Det var hela tiden. Och varje tävlingsdag bara några minuter före start. Det var väldigt jobbigt.

”Jag ville slå sönder hela husbilen”

Under de första loppen bet ändå Halfvarsson ihop och försökte ge sitt allt under Tour de Ski. Han höll tyst om magproblemen även om han kokade på insidan.
– Jag ville slå sönder hela vår husbil när man kom in där efter loppen. Men man måste ju försöka bete sig. Det är ju så med idrott. Men blir alldeles tokig just där och då. Och jävligt less. Men det går ju tack och lov över, säger han till SportExpressen.

Nu har Calle Halfvarsson fått hjälp och lagt om sin kost genom att bland annat ha minskat kraftigt på kaffedrickandet. För att slippa den här mardrömmen under OS.

Dela artikeln för att stötta vårt svenska skidhopp Calle Halfvarsson!

LÄS MER: Sjuka miljonsmällen för norska skidförbundet på grund av Johaug: ”Det är mycket pengar”

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter