Skidlandslagets vädjan inför Frida Karlssons efterlängtade comeback: ”Det är det viktigaste”

Frida Karlsson gör äntligen comeback i skidlandslaget igen.
Nu vädjar landslaget inför svenska 20-åringens återkomst.
– Vi ska inte ställa alltför stora krav på Frida redan nu, säger damtränaren Stefan Thomson till SportExpressen.

I dag kom det efterlängtade beskedet att Frida Karlsson återvänder till skidlandslaget. 20-årige succésvenskan blev under fredagen uttagen till nya landslagstruppen för världscuphelgen i Falun 8-9 februari.

Frida Karlsson tillbaka

Redan på Idrottsgalan öppnade svenskan för en möjlig comeback och att hon mådde mycket bättre. På fredagen kom sedan beskedet från landslaget att Frida återvänder till skidspåren igen.
– Vi har haft det som ett möjligt scenario en tid att Frida skulle kunna vara tillbaka till Falun. Frida har en helt annan hälsostatus nu, och då ska vi inte bromsa henne, säger damtränaren Stefan Thomson till SportExpressen om beslutet.

Frida Karlsson, skidlandslaget
191201 Frida Karlsson of Sweden talks to media after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on December 1, 2019 in Ruka. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_477

Men det är ändå högst osäkert att bedöma vilken form Karlsson är i. Det var i december som stängdes av i landslaget på grund av hälsoproblem och sedan dess har hon fått vila upp sig.
– Det är svårt att säga. Men jag tror inte Frida Karlsson kommer att åka dåligt. Men det är otroligt svårt att veta hur långt det räcker. Frida mår bra nu och det är det viktigaste. Hon har kommit tillrätta med sina problem, säger Thomson till kvällstidningen.

Vädjan om Frida

Tränaren vädjar också till alla som följer landslaget att inte lägga för stor press på Frida Karlsson inför comebacken.
– Hon har ju ändå varit borta ett tag. Haft en lång period av reducerad träning. Jag tycker inte vi ska ställa alltför stora krav på Frida redan nu, säger Thomson i intervjun.

Frida Karlsson, skidlandslaget
200127 Frida Karlsson anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån / COP 234

Världscuptävlingarna i Falun avgörs 8-9 februari. På lördagen är det klassisk sprint och på söndagen blir det masstart i fristil.

LÄS MER: Svenska skidsuccén försvann helt – öppnar nu upp om stora mysteriet: ”Vill bara gråta…”