Skidlandslagets nya avgörande beslut – efter stora kaoset: ”Det är dumt…”

Nästa vecka presenterar skidlandslaget nya ledarstaben.
Efter allt kaos och kritik väntas nu Magnus Ingesson och Stefan Thomson fortsätta, uppger Sportbladet.
– Det är dumt att droppa något runt det tidigare om vi ska gå ut om det sen, säger landslagschefen Anders Byström till tidningen.

Det har varit många vändningar i skidlandslaget senaste tiden. En del har hoppat av, några har varit på väg bort och flera ryktas komma in.

Landslagets beslut

Nu har landslagsledningen med längdchefen Daniel Fåhraeus och nya landslagschefen Anders Byström fattat ett beslut. Och nästa torsdag presenteras den nya ledarstaben i skidlandslaget.

Magnus Ingesson, Stefan Thomson, skidlandslaget
191124 Sveriges damtränare Stefan Thomson, Magnus Ingesson och landslagschef Lars Selin efter finalen i sprint vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Hittills har tränarna Mattias Nilsson, Fredrik Uusitalo och Johan Granath lämnat sina roller efter säsongens slut. Det har även varit kraftig kritik mot Magnus Ingesson och Stefan Thomson och duon har hängt löst.

Tränarna blir kvar

Men nu kommer ny vändning och Sportbladet rapporterar att damlandslagets tränare Ingesson och Thomson har erbjudits nya kontrakt för att stanna kvar. Även om ingen av parterna ännu vill bekräftat det.
– Vi har tänkt att gå ut med allt till veckan, så jag vill inte säga så mycket om det. Det är dumt att droppa något runt det tidigare om vi ska gå ut om det sen, säger landslagschefen Byström till kvällstidningen.
– Vi vill gå ut med allt samtidigt. Så det får bli inga kommentarer. Jag förstår att du måste ställa frågorna, men vi meddelar allt nästa vecka.

Magnus Ingesson, Stefan Thomson, skidlandslaget
191026 Tränare Stefan Thomson tar ett prov på Charlotte Kalla bredvid tränare Magnus Ingesson under en träning med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ingesson och Thomson värvades till landslaget inför säsongen 2018/19 med OS 2022 som det stora målet. När tränarna kom in i skidlandslaget så valde även Charlotte Kalla att återvända.

Två tränarnamn som ryktas vara på väg in till svenska skidlandslaget är Ola Ravald, tidigare landslagstränare och ny personlig tränare till Linn Svahn, samt norrmannen Kristian Skogstad, enligt tidigare uppgifter.

LÄS MER: Efter jättekaoset – nu kan succémannen återvända till skidlandslaget igen: ”Spännande och roligt”