Skidlandslaget agerar omedelbart efter Ebba Anderssons ilska – värvar nu från rivallandet

När en i teamet fick lämna tidigare rörde det upp känslor. Nu agerar skidlandslaget och värvar in en vallare från rivallandet Finland.
– Det känns riktigt kul att komma tillbaka, säger Martin Norrgård i ett pressmeddelande.

Det svenska vallateamet har varit i händelsernas centrum den här säsongen. När skid-SM i Kalix skulle dra igång, avslöjade SportExpressen att Ebba Andersson och Calle Halfvarssons personliga vallare Rikard Andreasson inte fick vara kvar i landslaget.

Ebbas ilska

Det gjorde att Ebba blev arg.
 – Han är en väldigt viktig person för mig som nu rycks i från mig. Och att då gå in i en OS-säsong känns inte så kul. Just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation, sa hon till kvällstidningen då.

210304 Ebba Andersson of Sweden competes in the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Nu står det klart att det svenska skidförbundet har beslutat sig för att ta in ett bekant ansikte. Martin Norrgård återvänder till det svenska vallateamet efter att ha jobbat i sitt hemland Finland det senaste året.
– Det känns riktigt kul att komma tillbaka. Jag har många goda vänner i Sverige och jag gillade verkligen att vara i det svenska teamet senast jag var med, säger Martin Norrgård i ett pressmeddelande.

”Känns superkul”

Sveriges vallachef Petter Myhlback är glad över att få tillbaka Martin.
– Det känns superkul att han återvänder och jag tror att svensk längdåkning kommer få stor nytta av honom. Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna, säger svenska vallachefen i pressmeddelandet.

191113 Martin Norrgård poserar för ett porträtt under en fotografering med vallateamet för det svenska skidlandslaget den 13 november 2019 i Bruksvallarna. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Norrgård ingår nu i den svenska satsningen detta OS-år.

Hur tror du det kommer att gå för skidlandslaget i OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Här fullständigt slaktar Petter Northug skidåkande svenskar under en hel minut: ”Gör ont i mina ögon!”

Få våra nyhetsbrev!