Ebba Anderssons ilska mot skidlandslaget – efter överraskande beskedet: ”Jag blev väldigt förvånad”

Hon har stått för en riktig kanonsäsong, där hon tagit flertalet medaljer. Nu är hon i Kalix för att tävla i SM. Men Ebba Andersson har en oro inför nästa säsong.
– Jag kan ärligt säga att jag inte delar uppfattningen bakom det beslutet, säger hon i en intervju med SportExpressen.

Ebba Andersson ska avsluta säsongen i Kalix, där SM utspelar sig. Hon kan blicka tillbaka på en säsong som inte går att beskriva som något annat än framgångsrik.

Negativt besked

Hon har vunnit världscupen, tagit två individuella mästerskapsmedaljer och kommit på pallen för första gången i den totala världscupen.

Men allting är inte frid och fröjd för Ebba.
– Nej, jag har fått ett besked som inte var så jättetrevligt här under påsken. Och det var väldigt tråkigt för mig, säger hon till SportExpressen.

Ebba Andersson, skidor
210227 Ebba Andersson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0082

Hon har nämligen fått veta att hennes personlige vallare Rikard Andreasson inte längre får vara kvar i det svenska skidlandslaget.

Beskedet kom som en blixt från klar himmel för 23-åringen.
– Jag blev väldigt förvånad. Jag är ju jättenöjd med det samarbete som vi har haft, det arbete som Rikard har lagt ner för att jag ska kunna prestera. Jag kan ärligt säga att jag inte delar uppfattningen bakom det beslutet, säger hon.

Vallachefens svar

Vallachefen Petter Myhlback ger inte någon bra förklaring bakom beslutet.
– Jag kan bekräfta att han ska sluta. Men det är ett personalärende och vi väljer att inte gå in och kommentera något mer om det, av respekt för Rikard också, säger Myhlback.

Ebba Andersson, skidor
210304 Ebba Andersson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Han fortsätter:
– Men jag kan säga så här: Vi är en så stark organisation och har ett så starkt varumärke att vi kommer att lösa det här åt Ebba på ett jättebra sätt. Vi kommer att ersättningsrekrytera en riktigt bra vallare till henne och hon kommer att ha riktigt bra skidor till vintern.

Ebba Andersson tog i går SM-guld med sitt lag Piteå Elit i stafetten, då hon avslutade med en supersträcka. I dag är det dags för sprintstafett och Ebba tävlar i samma lag som Charlotte Kalla.

Tror du Ebba kommer göra en lika bra säsong med ny vallare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Charlotte Kallas stora succélopp i SM – enorma revanschen efter petningen: ”Oj oj oj!”

Få våra nyhetsbrev!