Skidikonen Marit Björgens nya jobb – får prestigefull roll ihop med självaste Gunde Svan: ”Fjärilar i magen”

Hon är en av skidhistoriens stora giganter.
Nu har Marit Björgen gjort klart med ett helt nytt jobb – tillsammans med svenske legendaren Gunde Svan.
”Jag känner lite fjärilar i magen”, säger hon i ett pressmeddelande.

8 OS-guld, 18 VM-guld och otroliga 114 segrar i världscupen. Hennes imponerande meritlista inger total respekt.

Ikonen Björgen

Marit Björgen är en gigant i skidvärlden och tidernas främsta vinterolympier genom tiderna med sina 15 medaljer från åren 2002 till 2018. Sedan la hon pjäxorna på den berömda hyllan och avslutade framgångsrika skidkarriären 2018.

Marit Björgen, Norge
110224 Skidor, VM, sprint, dam, medaljcermoni: Marit Björgen, Norge, jubel med guld, medalj. © Bildbyrån – 73217

Då lämnade norskan ett stort tomrum efter sig inom längdskidåkning. Få andra idrottare har varit så oerhört framgångsrika och så populära inom sporten som Björgen.

Nya jobbet

Efter aktiva karriären hade hon några ”lediga” år men höll ändå uppe den höga träningen och har nu gjort comeback igen till skidspåren med en satsning på långlopp. Nu har norska skiddrottningen gjort klart med nytt jobb också – ett prestigefullt sådant.

Marit Björgen, Norge
200104 Marit Bjørgen poses for a photo on the red carpet ahead of the Idrettsgalla 2020 on January 4, 2020 in Hamar. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Marit Björgen är klar som ny programledare för TV4-succéprogrammet ”Sverige mot Norge”. Norskan har tidigare varit deltagare i tävlingsprogrammet när svenska och norska skididrottare gör upp i olika fysiska utmaningar.

Med Gunde

Även svenske skidlegendaren Gunde Svan återvänder till programledarjobbet och ska nu jobba ihop med Björgen. Kontroversielle Petter Northug var senaste säsongen programledare men får inte förnyat förtroende till kommande säsong.

Programmet kommer att sändas under vintern på TV4 och för Björgen blir det tv-debut i den här rollen.
”För mig är detta en ny roll på en ny arena, och förutom att jag verkligen ser fram emot det känner jag lite fjärilar i magen. Men jag tycker att det är bra och det gör mig extra skarp och fokuserad”, säger norskan i ett officiellt pressmeddelande.

Dela artikeln om du ser fram emot en ny säsong av ”Sverige mot Norge”!

LÄS MER: Skrällen: Giganten Ingemar Stenmarks jätteoväntade satsning – startar helt ny idrottskarriär som 65-åring

Få våra nyhetsbrev!