7 saker du aldrig kunde ana om Stina Nilsson

7 saker du aldrig kunde ana om Stina Nilsson

Hon slutade med orientering för att hon var rädd för att springa vilse i skogen, julpyntar gärna redan i oktober och har aldrig ätit en äggula. Här är sju saker du kanske inte visste om Stina Nilsson – Sveriges största guldhopp i Lahtis-VM.

Stina Nilsson är bara 23 år, men har redan vunnit tre VM-silver, ett OS-brons samt nio individuella världscupsegrar. Att hon är en fantastisk skidåkare vet vi, men hade ni koll på att hon är en hejare på enhjuling?

Här är ytterligare sex saker som du kanske inte visste om VM-hoppet Stina Nilsson:

Hennes första segerintervju gjorde hon redan 1998, då en fyra-årig Nilsson hade vunnit Barnens Vasalopp. Hon firade segern med att äta choklad och berättade i intervjun om en av anledningarna till segern.
– Jag åkte med rätt valla. Vi hade köpt en alldeles ny valla, sa Nilsson i en intervju med SVT.

Hon tjänade 770 000 kronor i prispengar under förra säsongen, enligt norska tidningen Dagbladet.

Som ung testade hon på både orientering och fotboll, men hon har i en intervju med magasinet Inrikes sagt att hon ”var bollrädd och vände bort huvudet” när hon spelade fotboll. Orientering visade sig inte heller vara hennes grej ”Jag var rädd för att gå vilse i skogen”, säger Nilsson

Hon börjar gärna julpynta redan i oktober.

Hon är duktig på enhjuling. I yngre dagar bestämde hon sig för att klara av att cykla enhjuing till skolan, fyra kilometer, varje dag – och det målet lyckades hon med.

Hon är väldigt matintresserad och har en dröm att någon gång få skriva en kokbok.

I hennes kylskåp måste det finnas mango, keso och kaviar. Däremot har hon aldrig ätit äggulan i ett ägg, ”och jag skulle aldrig göra det”, säger hon till skidförbundets hemsida.

LÄS MER: Stinas pik mot norska laget: ”Det sporrade mig lite extra”

Detta visste vi inte om Stina Nilsson. Dela artikeln om du vill att fler ska få veta!