Sandra Näslunds dundersuccé – närmar sig nu svenske ikonens rekord efter dominansen: ”Kan inte bli större”

Sandra Näslund fortsätter att dominera totalt i skicross.
Under torsdagen tog hon sin 14:e (!) raka seger.
En siffra som innebär att hon bara är en seger ifrån att tangera ett rejält mäktigt rekord.

26-åriga Sandra Näslund har redan hunnit vara med inom skicrossvärlden i 12 år, men frågan är om hon någonsin varit så här dominant som hon är just nu. Näslund har sedan tidigare två VM-guld samt ett OS-guld i bagaget, och 2014 var hon den yngsta svenska deltagaren under OS i Sotji.

Näslunds dundersuccé

Men det har hänt en del sedan dess. Det har blivit en hel drös med segrar i världscupen, och under torsdagens världscuptävling i Innichen kom ytterligare en. Det var hennes 14:e raka segrar, och det går inte att säga annat än att det är fullständig dominans från Näslunds håll.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Det var hennes femte vinst i världscupen på två veckor. Men inte nog med det, segern innebär också att hon endast är en seger ifrån att tangera en viss Ingemar Stenmarks rekord på 15 raka segrar i världscupen (storslalom, 1980).

LÄS MER: Kosovare Asllani historisk – fick ta emot mäktiga priset som första kvinna någonsin: ”Det här är bara början”

”Kan inte bli större”

Ett rekord som Näslund såklart vill nå.
– Det klart att det är stort. Man kan inte bli större än honom. Så det är häftigt. Formen verkar hålla i sig från förra året, den kanske till och med är lite bättre, säger hon till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torsdagens tävling innehöll en hel del dramatik när två av åkarna körde ihop och föll i finalen, men Näslund stod på benen och körde hem segern.
– En väldigt bra final från min sida. Jag fick en bra start i alla heat och fick en trevlig resa ner. Det var snabb åkning och jag satte det mesta i terrängen och de viktiga svängarna, säger hon.

LÄS MER: Stina Nilssons helt oväntade avslöjande – hänger ut sig själv om udda detaljen: ”Jag är egentligen en fuskare”