Så ska Frida Hansdotter bli bäst i världen – igen

Frida Hansdotter vann den totala världscupen i slalom i våras. Men det kommer att bli ännu tuffare att upprepa bedriften. Anledningen heter: Mikaela Shiffrin.

Svenska Frida Hansdotter är världens bästa slalomåkare efter att ha vunnit den totala världscupen för säsongen 2015/16. Men den här säsongen kommer att bli svettigare.

Förra säsongen var rivalen Mikaela Shiffrin skadedrabbad, men vann ändå alla tävlingar som hon ställde upp i. Den här säsongen kommer en skadefri amerikanska att bli livsfarlig.
– Vi såg redan förra säsongen när hon kom tillbaka att hon är oerhört snabb. Vi andra måste upp på samma nivå, och då måste jag ta ytterligare kliv, säger Hansdotter till SVT Sport.

Svenskan har beskrivits som ”den eviga tvåan” bakom Shiffrin och Hansdotter måste upp på ännu en nivå för att försvara sin världscuptitel. Och hon vet exakt hur hon ska göra det.
– Jag känner att jag måste kolla på killarna. För det är Shiffrin jag ska slå, jag kan inte härma henne. Jag får kolla på Hirscher och Kristoffersen och ta något från deras åkning, säger Hansdotter till SVT Sport.
– De gör så rena ingångar och åker rent, alltså inget snösprut, och det känner jag att jag kan förbättra.

LÄS MER: Succécomeback för Anette Norberg som satsar mot OS.

Här kan du se en intervju med Frida Hansdotter från i våras:


 
Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.