Succécomeback för Anette Norberg som satsar mot OS

Succécomeback för Anette Norberg som satsar mot OS

Hon är tillbaka. Anette Norberg har gjort comeback på curlingbanorna igen och gjort sådan succé att hon nu fått en plats i landslaget igen och satsar mot OS 2018.

Anette Norberg är Sveriges mest framgångsrika curlingspelare med 2 OS-guld, 3 VM-guld, 7 EM-guld och ett helt gäng SM-guld. 2013 avslutade svenskan sin framgångsrika karriär men ändå kan hon inte hålla sig borta från isen.

49-åringen har gjort comeback i den nystartade curlinggrenen mixeddubbel och spelade till sig en andraplats i elitserien tillsammans med kollegan Vincent Stenberg. Det innebär att duon får var sin plats i landslaget.

Per och Camilla Noreen vann elitserien och de båda paren bildar det nystartade landslaget i mixeddubbel. Tillsammans ska de tävla i de tre internationella tävlingar där det bästa laget får representera Sverige i VM 2017 i april, skriver Svenska Curlingförbundet i ett pressmeddelande.

Norberg satsar sedan för att nå sitt tredje OS då mixeddubbel gör entré för första gången i vinter-OS 2018 i Pyeongchang.

LÄS MER: 9 anledningar till att hela Sverige älskar Gunde Svan.


 
Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.