Ryska utspelet mot Charlotte Kalla och Ebba Andersson: ”Jag förstår inte..”

Under torsdagen gick Krista Pärmäkoski till hård kritik mot de många stjärnorna som hoppar av Tour de Ski.
Nu fyller den ryske landslagstränaren Markus Cramer i – och kritiserar Ebba Andersson och Charlotte Kalla.

Mängder av storstjärnor avstår Tour de Ski för att fokusera på VM i Seefeld. Charlotte Kalla och Ebba Andersson tackade nej samtidigt som norska superstjärnan Therese Johaug gjorde det samma.

Hoppar av Tour de Ski

Dessutom har flera stjärnor så som Stina Nilsson och norrmannen Emil Iversen hoppat av under tävlingarnas gång. Mycket tack vara att de vill spara kroppen till världsmästerskapet.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Krista Pärmäkoski kör touren, men i går riktade finskan stark kritik mot att flera väljer att hoppa av, bland dessa just Stina Nilsson.
Det är så tråkigt. Jag vet inte varför tjejerna är rädda för att tävla. Fis borde kanske titta på vad för förändringar som borde göra för att vilja köra hela touren, sa den finska stjärnan då.

Ryska kritiken

Emil Iversen ledde touren när han valde att avbryta sin medverkan i Tour de Ski, någonting som får den ryske tränaren Markus Cramer att reagera starkt.

Han menar att det är galenskap.
– Han är i bra form och inte sjuk så vitt jag vet. Så jag förstår det bara inte. Vi behöver ha de bästa åkarna på startlinjen för sportens skull. När Iversen åker hem så får vi ännu större problem, säger Cramer till norska NRK.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

”Är inte intressant”

Men det är inte bara Iversen som får ta en smäll.

Även den svenska duon Charlotte Kalla och Ebba Andersson, tillsammans med Therese Johaug, blir kritiserade.
– Jag förstår att de vill spara sig men de måste förstå att vi behöver de bästa åkarna här. Jag förstår inte varför de tre bästa damerna inte åker här. Snart har vi inga sponsorer kvar för ingenting är intressant och ingen tittar på det på tv. Då får vi inte heller några nya samarbetspartners eller sponsorer. Då har vi bara längdskidåkning i Norge, säger han till NRK.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norska skidtalangen död – blev endast 17 år gammal

Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra den svenska klassikern