Rivalens känslosamma hälsning till Anna Holmlund: ”Drömt om henne”

Anna Holmlund återhämtar sig från den otäcka skidolyckan i december 2016.
Nu kommer en fin hälsning från hennes tidigare konkurrent Karolina Riemen-Zerebecka, som också gått igenom ett liknande trauma.
– Hon dyker ofta upp i mina tankar. Jag har till och med drömt att vi pratar om våra olyckor och att vi båda återigen är fullgoda skicrossåkare, säger hon till SVT Sport.

Det var i mars månad som den polska skicross-stjärnan Karolina Riemen-Zerebecka kraschade på träning och fick föras akut till sjukhus med helikopter. För oss i Sverige blev det en stark påminnelse om den otäcka olyckan som Anna Holmlund var med om i slutet av förra året.

För Riemen-Zerebecka har dock rehabiliteringsprocessen gått oväntat fort och nu siktar hon på att börja tävla igen.
– Allt är på bättringsvägen och jag är på upploppet ut ur mardrömmen. Det jag fortfarande kämpar med sedan jag kommit hem är styrkan i högerhanden, synen på ena ögat och balansen, säger Riemen till SVT Sport och tillägger:
– Men att återvända till sporten är en självklarhet för mig. Om tio dagar kommer jag åka på läger och för första gången stå på skidor igen efter olyckan. Det känns fantastiskt bra och målet är att kunna ställa upp i OS nästa år.

Polskan berättar också att hon ofta tänker på Holmlund och att det är mycket hon vill säga henne.
– Jag vet vad hon går igenom och har skrivit till henne och hoppas att hon en dag blir bra nog att skriva tillbaka. Det är svårt att med ord beskriva den inre kampen man behöver gå mot sig själv och mot sin egen kropp för att hitta tillbaka. Man måste hitta viljan att kämpa i de tuffaste stunderna när en bara vill ge upp. Det är bara att gråta och gå vidare.

LÄS MER: Anna Holmlunds första ord efter otäcka olyckan