Poromaas pinsamma miss inför säsongsavslutningen – då klev sambon Frida Karlsson in som räddare i nöden

Med stora chanser att försvara SM-guldet i stafett var William Poromaa redo att ge sig ut i skidspåret.
Men då bjöd stortalangen på en pinsam miss.
– Det kanske inte är optimalt när man ska åka skidor, säger han till SportExpressen.

I dag inleds skid-SM i Kalix och förberedelserna är i full gång för säsongens sista tävling. För stortalangen William Poromaa började dock uppladdningen inte på bästa sett.
– Nej, det började tufft, glömde pjäxorna hemma. Det kanske inte är optimalt när man ska åka skidor. Men nu är det på g att bli bra igen, Frida har med sig pjäxorna så det ska lösa sig, säger han i en intervju med SportExpressen.

Poromaa hånad

William erkänner att det inte har undgått lagkamraterna.
– Det har blivit några hån från lagkamraterna, det har det verkligen blivit men det är bara ta, man får brösta sådana ibland, så är det.

William Poromaa, skidor
210307 William Poromaa of Sweden after competing in the Men’s Cross Country Skiing 50 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 7, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0103

Poromaa säger i intervjun att han tror att hans lag Åsarnas chanser att försvara guldet i stafetten är höga.
– Det känns som att vi har ett bra lag och vi vill vinna imorgon, så vi går för att sy ihop det och hoppas att det går bra för oss, det gör vi.

Bäste svensken

20-åringen ser Mora, Piteå och Falun som de största konkurrenterna om SM-titeln. William gjorde i februari i år debut i skid-VM.

Frida Karlsson, skidor
210302 Frida Karlsson of Sweden celebrate after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0090

I sitt första VM-lopp blev han bäste svensk när han tog sig i mål på en niondeplats och han hyllades av SVT-experterna Johanna Ojala och Mathias Fredriksson efter loppet.

Fridas succé-VM

Fredriksson sa bland annat att det är jättestarkt att komma nia och om han utvecklas kommer han vara med och slåss om medaljer i framtiden. I stafetten stod Poromaa för en stark insats då han var nära att ta medalj men Sverige fick nöja sig med en fjärdeplats, strax bakom Frankrike.

Flickvännen Frida Karlsson gjorde ett starkt VM i Oberstdorf, då hon tog silver i skitathlon trots att hon bröt staven. Silver blev det även i 10 km klassiskt och hon avslutade med brons på 30km.

Följ William och Fridas framfart i skid-SM 2021 som pågår 8-11 april i Kalix.

Blir det några medaljer för paret i SM? Dela gärna artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Charlottes Kallas enorma besvikelse – blir nu petad för första gången i karriären(!): ”Ett svårt beslut”

Få våra nyhetsbrev!