Pojkvännens starka ord om tiden efter Anna Holmlunds olycka

Efter skicross-stjärnan Anna Holmlunds allvarliga krasch tog pojkvännen Victor Öhling Norberg en paus. Nu berättar han om den tuffa tiden som vände upp och ner på livet.

Drygt tre månader har gått sedan den svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade allvarligt på en träning i italienska Innichen. Sedan dess har 29-åringen legat i koma, men förts hem till Sverige där hon nu börjat visa positiva tecken.
En av personerna närmast Anna, pojkvännen tillika skicross-åkaren Victor Öhling Norberg, valde att ta en paus efter den allvarliga olyckan. Men månad senare var han tillbaka i skidbacken.
– Jag ville inte fortsätta till en början, men jag kände att det är bra att göra någonting. När jag började komma in i träningen igen blev tillvaron mycket enklare. Det var bra för mig själv att kunna fokusera på arbetet, berättar han för Östersunds-Posten.

Öhling Norberg lever tillsammans med Holmlunds närstående fortfarande i ovisshet, ovetande om när han får prata med sin flickvän igen. Men han tror inte att det hade blivit bättre att bara sitta och vaka vid hennes sida.
– Jag tror inte Anna hade velat att man satt bredvid sjukhussängen hela tiden. Jag tror hon vill att man ska ut och åka.

Säsongen blev inte vad någon kunde förutspått på förhand – men förra helgen ställde Öhling Norberg upp på VM. Det slutade i succé, och 26-åringen tog hem guldet.
– Efter varje åk kändes det stort att jag tog mig vidare. Jag tänkte egentligen inte att det kunde gå hela vägen. Det har varit det värsta året i mitt liv, att avsluta på det här sättet känns väldigt skönt, säger han till ÖP.

LÄS MER: Här är pappans positiva besked om Anna Holmlund