Anna Holmlund medvetslös – kraschade på träning

Den svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund har kraschat på träningen inför tävlingen i Innichen, Italien. Hennes tillstånd beskrivs som instabilt.
– Det är alltid allvarligt med huvudskador, men exakt bedömning kan inte jag göra utan det måste läkarna i så fall göra, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Sportbladet.

Den 29-åriga skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade på träningen inför tävlingarna i italienska Innichen. Svenskan, som ligger tvåa i världscupen, förberedde sig med resten av landslaget inför tävlingen när hon missade en dämpning i ett hopp och kraschade, rapporterar SVT.

Holmlund slogs medvetslös och fördes med helikopter till sjukhuset i Bolzano där det konstaterades att hon fått blödningar i hjärnan. Hon opererades akut och hålls för närvarande nedsövd på intensivvårdsavdelningen. Hennes tillstånd beskrivs som instabilt.
– Vi är ett stort team av ledare på plats tillsammans med laget och vi har även ledare som är tillsammans med Anna på sjukhuset, säger Båtelson till SVT.