Planen för Anna Holmlund i kväll på Idrottsgalan: ”En speciell välkomstceremoni”

I kväll är det dags för årets ”Idrottsgalan”.
Kvällen kommer att lysa av svenska sportstjärnor när idrottsåret 2017 ska sammanfattas.
Och den mest efterlängtade gästen av dem alla heter Anna Holmlund.

Det är återigen dags för Idrottsgalan på Globen. Svenska sportåret 2017 ska sammanfattas och de som gjort det allra bäst ska hyllas och prisas.

En av kvällens mest efterlängtade framträdande kommer Anna Holmlund att stå för. Ett år sedan svenska skicrossåkarens otäcka olycka i Innichen, Italien, är hon nu uppe på benen igen och kämpar stenhårt varje dag för att nå tillbaka till sitt vanliga liv.

Det har varit en tuff kamp hittills och i kväll ska hon få slappna av och njuta på Idrottsgalan tillsammans med pojkvännen Victor Öhling Norberg. Det kommer att bli en mycket speciell kväll för Holmlund.

Eget rum i Globen

Men även en mycket påfrestande kväll. Därför har arrangörerna ordnat specialbehandling för svenskan och ett alldeles eget rum i Globen.
– Vi haft en dialog med Annas assistenter och kommit fram till att det här känns som en bra lösning för att hon ska klara av galakvällen. Om det är så att Anna känner att hon måste avbryta galan och ta igen sig en stund så har hon möjlighet att göra det i rummet. Det är ju en ganska lång kväll med både bankett och tv-sändning, säger Idrottsgalans vd Stephen Rimér till SportExpressen.

”En speciell välkomstceremoni”

Öhling Norberg är nominerad i kategorin ”Årets prestation” i kväll och det innebär, precis som för alla andra nominerade, att han ska få gå med flickvännen Holmlund i sin arm på röda mattan. Det kommer att bli en fin stund för paret som haft ett mycket tufft år.
– Anna kommer att komma in på röda mattan och eftersom hon är gäst till en nominerad kommer hon även att vara med på samma grejer som dem. Det är till exempel en speciell välkomstceremoni för alla nominerade. Anna kommer att ha sina egna assistenter med sig hela eftermiddagen och kvällen, vilket känns väldigt bra, säger Idrottsgalans vd Rimér till SportExpressen.

”Då kan vi gå ut en sväng”

Både Öhling Norberg erkänner att det ändå kommer att bli en tuff kväll för Holmlund men tillsammans med de två assistenterna kommer de att ta väl hand om henne under kvällen.
– Det kommer att bli en stor påfrestning för många kommer att vilja rycka i Anna och prata med henne. Men jag kommer vara där och två assistenter som känner henne väldigt bra, så vi kommer se direkt om Anna blir trött, då kan vi gå ut en sväng och ta lite luft. Det kommer fungera bra, säger VÖN.

Dela artikeln för att sprida glädje till Anna Holmlund!

LÄS MER: Anna Holmlunds nya ord om framtiden: ”Då ska jag åka skidor igen”