Petter Northugs jätteattack mot Vinterstudion – och oväntade utspelet om André Pops

Vinterstudion är återigen tillbaka i tv-rutan.
Men då ger sig stora skidstjärnan Petter Northug på en jättesågning av populära programmet.
– Det är bra att de tappar rättigheterna, säger norrmannen till SportExpressen.

SVT:s ”Vinterstudion” har varit en stor succé och väldigt omtyckt av svenska tittare i många år. Nu är skidsäsongen igång igen och skidprogrammet har dragit i gång i SVT igen.

Northugs sågning

Men snart går svenska skidälskare miste om få se världscupen i längdåkning i favoritprogrammet under vintern. För säsongen 2020-21 blir den allra sista då Nent Group köpt rättigheterna för världscupen.

Petter Northug
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

En som verkligen varit en stor del av Vinterstudion är norska storstjärnan Petter Northug. Både som aktiv åkare och hett samtalsämne men även även som gäst samt tv-tittare.

Men just som tv-tittare av Vinterstudion är Northug rejält kritisk och kommer nu med en jättesågning av svenskarnas favoritprogram.
– Det är bara bra att de tappar rättigheterna. Det enda jag är orolig för är att det ska bli för mycket reklam i de nya kanalerna, säger den frispråkige norrmannen till SportExpressen.

Vinterstudion kritiseras

Northug tycker att programmet är alldeles för tråkigt och lite för mysigt.
– Det är ju till och med än mer teoretiska resonemang än på NRK. Med Johanna Ojala som sitter där och pratar en massa teknik – jag tror de får passa sig för att det inte blir f-ö-r seriöst. De skulle behöva en bättre mix. Nån som kan röra om lite mer i sändningarna, säger Northug till kvällstidningen och minns alla gånger som han blivit intervjuad i programmet.
– Även om jag gjort något dåligt så har de mest stått och tröstat mig. Det blir ju lite tråkigt. Men visst, det var ju mysigt för mig.

Vinterstudion
191124 André Pops, Johanna Ojala och Maria Pietilä Holmner i SVT:s Vinterstudion den 24 november 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Sedan kommer Northug även med ett högst oväntat utspel om programledaren André Pops, som hyllats stort för sin lugna stil i Vinterstudion.
– Jag tror att Pops har en hemlighet. På ytan ser han ju ut som en typisk journalist på NRK eller SVT. Men du vet… Jag tror det finns nån lurighet där inne som inte fått komma ut, säger Northug till SportExpressen och skrattar.

LÄS MER: SVT:s svar efter tunga skidförlusten – detta händer med Vinterstudion nu