Petter Northugs allvarliga ord om comeback för Therese Johaug och hur det påverkar Frida Karlsson och Ebba Andersson

Alla pratar om en comeback för Therese Johaug.
Nu ger sig Petter Northug in i debatten om drottningens återkomst.
Och avslöjar var det innebär för Frida Karlsson och Ebba Andersson.

Det har gått två år sedan Therese Johaug avslutade sin framgångsrika skidkarriär. Efter att ha dominerat distansloppen fullständigt i flera år valde norska skiddrottningen att tacka för sig och lämna tronen ledig för nya åkare.

Johaug återvänder

Sedan dess har vi fått se Ebba Andersson bli VM-drottning, både Frida Karlsson och Jessie Diggins vinna Tour de Ski. Samtidigt som det norska damlandslaget blivit sämre och sämre och halkat efter världseliten allt mer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
220220 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in women’s cross-country skiing 30 km during day 16 of the 2022 Winter Olympics on February 20, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JE0047

Johaug har hunnit bli mamma till en dotter under tiden men det har alltid funnits en gnista av hopp att hon ska återvända till spåren igen. 35 år gammal är det nu mer aktuellt än någonsin och det som lockar är skid-VM 2025 på hemmaplan i Trondheim och framförallt en historisk femmil.

Northug erkänner

Många har sagt sitt om en återkomst för Johaug, med otroliga 14 VM-guld på meritlistan, och hon har själv inte bestämt sig ännu – men är uppenbarligen intresserad. Nu ger sig Petter Northug in i debatten och säger vad han egentligen tycker om en comeback för sin förre landslagskollega.
– Jag är lite osäker. Vi hoppas ju på det, att i ett VM på hemmaplan kunna ha Therese som ett ess i ärmen mot de svenska damerna på en tuff femmil, erkänner Northug för Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, skidor
240213 Petter Northug of Norway Broadcaster TV2 during a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0761

Under helgen som var fick vi se Frida Karlsson vinna femmilen i Holmenkollen och Ebba Andersson komma tvåa. Svenskarna lär också vara favoriter i VM-femmilen om inget oväntat händer, som att en viss Johaug plötsligt står på startfältet igen.
– Femmilen kommer att ha tuffa och långa stigningar, som passar Therese och som vi vet inte passar svenskorna. Som vi såg i helgen, så skulle jag gärna ha en stark Therese på start för att stå upp mot Frida och Ebba som är väldigt bra distansåkare, säger Northug till radiokanalen.

Vad tror du om en comeback för Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar stora ilskan – när hon såg vad Kristine Stavås Skistad gjorde mitt under sprintfinalen: ”Det är tragiskt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev