Peppe Femlings besked om framtiden – efter otäcka skadan: ”Det är osannolikt”

Peppe Femling var med om en skräckskada i augusti.
Skidskytten fick en stav genom vaden och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.
Nu ger han ett positivt besked inför framtiden.

Peppe Femling hade en framgångsrik säsong i fjol. 26-åringen, som tidigare inte varit med om några större framgångar, körde i skidskyttestafetten på OS och var med och vann OS-guld.

Otäck olycka

Men inledningen på säsongen fick ett abrupt slut. I augusti var Femling i Norge för att delta i klassiska loppet Lysebotn Opp när han var med om en otäck olycka.

På uppvärmningen försökte Femling väja för en mötande bild när det blev för lite med plats. Han hoppade i diket och satte sin egen stav i benet genom vaden.

Han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter, men efteråt kom lugnande besked att han inte skadat sig allvarligt. Staven gick in i vaden och ut 20 centimeter längre ner.
– På vägen där tog den enbart hål i vadmuskel. Sen så skadade den inte de övriga vitala delarna, berättar Femling för SVT Sport.

Innan Femling åkte iväg i ambulanshelikopter fick han hjälp av norrmannen Simen Andreas Sveen. Elitåkaren tillika läkarstudenten fanns med Femling för att hålla honom lugn tills hjälp anlände.
– Vi höll på att värma upp och plötsligt såg jag en person i gräset framför mig. Jag var en av de första fram till honom och såg direkt att här är det en som behöver hjälp. Så det var självklart att göra det man kan, sa Sveen då till SVT.

Femlings glädjebesked

Femling opererades i Stavanger och skrevs strax därefter ut. Nu lämnar han ett riktigt glädjebesked inför vinterns tävlingar.

OS-guldmedaljören är i full träning igen.
– På ett sätt har jag haft himla tur men att det ens kunde hända är osannolikt, säger Femling till SVT och fortsätter:
– Det känns bra, jag kan gå för fullt

För de svenska skidskyttarna väntar en lång tävlingssäsong innan det stora slutgiltiga målet nås i mitten mars. Då arrangeras skidskytte-VM, denna gången på hemmaplan, i Östersund.

Dela för att visa ditt stöd för Peppe Femling i vinter!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/rzBCOn8TdNHU-4e2IS6c8crVL_2807eZmDMs6nf_w15l5Iqeyq-h1u38bPgTs3CX?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Therese Johaugs stora sorg – efter nära vännens död: ”Det är brutalt”

Stefan Holms ilska mot Patrik Sjöberg – efter utspelet mot sonen Melwin

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);