Otroliga detaljen – här överraskar Stina Nilsson(!) alla under skid-SM: ”Förstår att det blir uppmärksamhet”

Helt plötsligt dök Stina Nilsson upp på SM i Borås.
Men inte den ni tror, utan en helt ny Stina Nilsson.
– Jag kan inte gå någonstans utan att jag blir förknippad med henne, säger 17-åriga Stina till SportExpressen.

Många blev nog rejält förvånade när Stina Nilssons namn dök upp i startlistan på sprinten under SM i Borås. Men det fanns en väldigt enkel förklaring bakom allt.

Nilsson på SM

För det var inte den förre längdåkaren och numera skidskytten Stina Nilsson som gjorde sensationell comeback. Utan en helt ny skidtalang med exakt samma namn som gjorde entré.

Stina Nilsson, skidskytte
201029 Stina Nilsson från Svenska Skidskyttelandslaget tränar den 29 oktober 2020 i Idre. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0017

Då 17-åriga Stina Nilsson, som tävlar för Rembo IK, tog plats på startlinjen för första seniortävlingen.
– Jag misstänkte att någon journalist skulle uppmärksamma det här i helgen. Men det är ingen fara, jag förstår att folk reagerar, säger Stina Nilsson den yngre till SportExpressen.

Den nya Stina

Seniordebuten i SM-sammanhang slutade med en 32:a plats i sprintkvalet och hon var bara sju tiondelar från att gå vidare till sprintfinalerna. Förutom namnet påminner Stina Nilsson väldigt mycket om Stina Nilsson rent utseendemässigt, ursprung från Dalarna och att båda har klassiskt sprint som specialitet. 

Stina Nilsson, skidor
210210 Stina Nilsson, Rembo IK, under under prologen i sprintloppet vid SM i skidor den 10 februari 2021 i Borås. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0128

Om 17-åringen fortsätter att etablera sig inom skid-Sverige kommer jämförelserna säkert bli ännu större och mer omtalade. Hon märker redan av den stora uppmärksamheten och otroligt nog har det även funnits ett skidskytteintresse.
– Jag kan inte gå någonstans utan att jag blir förknippad med henne. Jag funderade faktiskt lite på skidskytte när jag flyttade till Torsby för att gå skidgymnasium där och jag bestämde mig för att jag skulle hålla på med det parallellt. Några månader senare bytte den andra Stina Nilsson till skidskytte. Och då var det inte kul längre!, säger hon till kvällstidningen.

”Trött på det”

Men det finns så klart även fördelar med att heta Stina Nilsson och syssla med längdskidåkning, erkänner tonåringen. Även om det lätt kan bli tröttsamt.
– Så klart. Jag blir ihågkommen och sponsorer tycker det är kul. När jag får mina skidor från Salomon står det alltid ”Stina Nilsson 2.0”. Jag förstår att det är kul och jag förstår att det blir uppmärksamhet, men jag som får höra det varje dag blir lite trött på det. Ibland kan jag känna att jag vill att folk ska känna igen mig för att jag är jag, inte för att jag heter Stina Nilsson, säger hon i intervjun.

Det ska bli oerhört spännande att få följa nya Stina Nilssons fortsatta utveckling i skidspåren. Samtidigt som det måste kännas skönt nu när hon är ensam inom längdskidåkningen med namnet.

LÄS MER: Avslöjar nu rivalens ilska mot Hanna Öberg mitt under avgörandet – som tittarna helt missade: ”Hon skrek”

Få våra nyhetsbrev!