Avslöjar nu rivalens ilska mot Hanna Öberg mitt under avgörandet – som tittarna helt missade: ”Hon skrek”

Hanna Öberg säkrade brons för Sverige.
Men tittarna missade att rivalen Olena Pidhrusjna ilsknade till.
– Ja, hon gjorde några läten där, säger Öberg.

Skidskytte-VM-premiären blev en rysare, där Sverige tog medalj efter en sekundstrid mot framför allt Ukraina. Inför det allra sista skyttet var Sverige långt ifrån en pallplats, och när Hanna Öberg åkte in för att skjuta så visste hon att det krävdes fem av fem träff, och dessutom riktigt snabbt.

Avslöjar nu dramat

Men hon levererade över alla förväntningar. Öberg sköt fullt på makalösa 18,5(!) sekunder, och således var jakten på en bronsmedalj igång. Svenskan jagades av ukrainskan Olena Pidhrusjna, och det tv-bilderna missade var hur tätt det faktiskt var mellan de båda.

210210 Hanna Öberg of Sweden after competing in the 4×7,5 km Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2021 in Pokljuka.

Efter loppet avslöjade Öberg att Pidhrusjna i stort sett var ikapp, och försökte ta sig förbi Öberg, som dock stängde till – vilket skapade till en ilska som missades i tv-sändningen.

– Det lät som att hon var irriterad för att jag inte släppte förbi henne, men det var ju inget jag hade tänkt ge bort gratis om man säger så, säger Öberg till Aftonbladet.

”Hon skrek”

Öberg bekräftar att ukrainskan till och med skrek några väl valda mot svenskan.

– Ja, hon gjorde några läten där, kan man säga. Men jag visste att om jag är först där så är det väldigt svårt för henne att passera mig, för efter det är det så mycket kurvor och när det är så mycket snö som nu så är det egentligen bara ett spår som går att åka i.

210210 Olena Pidhrushna of Ukraine, Hanna Öberg of Sweden and Marte Olsbu Røiseland of Norway competes in the 4×7,5 km Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Att Öberg kunde hålla ukrainskan bakom sig i passagen var ingen slump, Öberg visste om att det är svårt att passera där.

– Jag visste att det är svårt om jag var först upp för backen innan vändningen. Så jag fick verkligen bita i för att vara före ukrainskan. Men det var värt det, säger hon.

LÄS MER: Norska jättehyllningen till Hanna Öberg – chockas av otroliga superskyttet: ”Oh, fy fan – helt otroligt!”

Få våra nyhetsbrev!