Östersunds vackra gest tillsammans med rivalen: Startar insamling för Anna Holmlund

Mängder av människor vill hjälpa Anna Holmlund i sin rehabilitering.
Nu går GIF Sundsvall och Östersunds FK ihop för att samla in över 100 000 kronor till svenskan.

Det var i december 2016 som Anna Holmlund kraschade svårt under en träning i italienska Innichen. Den svenska skicross-stjärnan låg länge i koma men kunde transporteras hem till Sverige och Danderyds Sjukhus.

I dag bor hon i Sundsvall med pojkvännen Victor Öhling Norberg, där hon med hjälp av tränare och familj rehabiliterar sig. Tidigare i somras gav hon det glädjande beskedet att hon kan gå.
Jag kan gå! Nästan i alla fall! Och det är bara tack vare Edi och pappa! Så tack så mycket! Tack!! Tack!! Det betyder mycket för mig!!”, skrev hon på Instagram i juli.

Startar insamling till Holmlund

Flera profiler, bland dessa Charlotte Kalla, och sponsorer har drivit insamlingar för att hjälpa Anna Holmlund i sin rehabilitering. Nu väljer två allsvenska fotbollsklubbar också att bidra.

GIF Sundsvall och Östersunds FK kommer i samband med att lagen möts den 26 augusti samla in pengar till 30-åringen.

”Anna Holmlund är en fantastisk ambassadör för idrotten generellt och i synnerhet en otrolig idrottslig förebild för alla ungdomar, alltid glad, positiv och seriös i sitt utövande. När hon nu drabbats av en väldigt tråkig olycka känns det otroligt bra att vi som fotbollsklubb, i samarbete med ”rivalen Sundsvall”, sponsorer och fans, solidariskt kan hjälpa till och stötta Annas framtida rehabilitering. Vi hoppas att vårt initiativ ska kunna hjälpa familjen Holmlund i nutid och i framtid och hoppas även det skall bli ett återkommande evenemang”, säger ÖFK:s Martin Johansson till klubbens hemsida.

”Vi är stolta över henne”

Tillsammans med sina sponsorer kommer klubbarna garantera ett belopp på 100 000 kronor till Holmlund, oavsett hur mycket insamlingen inbringar.

För GIF Sundsvall blir insamlingen speciell på det sättet att Holmlund är från staden.

”I Sundsvall har vi varit stolta över Annas framgångar och väl medvetna om det hårda arbete Anna har lagt ner för att nå absoluta eliten. Idag är vi imponerade av det hårda arbete och den målmedvetenhet som Anna och hennes familj lägger ner på rehabiliteringen”, säger Giffarnas Johan Nikula till Östersunds hemsida.

Dela för att hylla klubbarnas fantastiska initiativ för Anna Holmlund!

Anna Holmlunds stora glädjebesked: ”Jag kan gå!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);