OS-hjältens tunga sjukdomsbesked: ”Upptäckten har turligt nog skett i ett tidigt stadium”

Fredrik Lindström har drabbats av ett tungt bakslag.
Skidskytten, som missat säsongsinledningen, har insjuknat i körtelfeber.
Nu tvingas OS-guldmedaljören till en lång vila.

Fredrik Lindström fanns med i den svenska skidskyttetruppen i OS i Pyeongchang. Det slutade med supersuccé när 29-åringen var med och tog guld i stafetten.

Beskedet: Fått körtelfeber

Årets säsong fick en tuff inledning när Lindström tvingades ställa in. En visdomstand gjorde att han fick dra sig ur tävlingen i Pokljuka.

Foto: Bildbyrån

Men nu kommer nästa stora bakslag för Lindström. I ett pressmeddelande skriver skidskytteförbundet att svensken har drabbats av körtelfeber.

Upptäckten har turligt nog skett i ett tidigt stadium och säsongens tävlingsmål är fortfarande VM i Östersund i mars”, skriver förbundet i pressmeddelandet.

Fredrik Lindström är nedstämd efter beskedet.
– Det känns väldigt tråkigt att behöva avbryta tävlandet så här i inledningen av säsongen. Men jag ska fokusera på att vila och så snabbt som möjligt vara tillbaka på skidorna. Jag har sett fram emot den här säsongen och har självklart fortfarande sikte på att vara i bästa möjliga form till hemma-VM i mars, säger Lindström.

”Vet inte vart det tar vägen”

Genom karriären har Lindström tagit hem en individuell världscupseger och tre i stafett.

Foto: Bildbyrån

Det stora målet är fortsatt skidskytte-VM på hemmaplan i Östersund. Men hur länge han blir borta har landslagsläkaren Lykke Tamm svårt att svara på.
– Vi har ordinerat vila i dagsläget och så följer vi utvecklingen. Körtelfeber drabbar väldigt olika så vi vet ännu inte vart det tar vägen i Fredriks fall. Vi har ett VM i vinter där Fredrik vill tävla och vi gör allt vi kan för att det ska bli så, säger hon i ett uttalande.

Skidskytte-VM drar igång den 7 mars.

Dela för att visa ditt stöd för Fredrik Lindström!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Sarah Sjöströms stenhårda ord – efter kritiserade beslutet: ”Det får vara nog!”

Johan Olsson om karriärens finaste minne av Northug: ”Jag har den kvar, otvättad”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);