OS-hjälten Anna Jönsson Haag får nu prestigefulla uppdraget – svenskan återvänder till skidspåret igen

OS-hjälten Anna Jönsson Haag får nu prestigefulla uppdraget – svenskan återvänder till skidspåret igen

Anna Jönsson Haag har vunnit OS-guld och VM-silver.
Nu återvänder hjälten till skidspåren återigen.
36-åringen har fått det prestigefulla uppdraget av SVT.

Det var 2018 som Anna Jönsson Haag, tidigare bara Anna Haag, tog beslutet att avsluta skidkarriären. Hon kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär med ett OS-guld, trippla OS-silver, trippla VM-silver och ett VM-brons.

Haag får ny roll

Efter skidkarriären har svenska skidhjälten prioriterat familjelivet och gift sig med förre lagkamraten Emil Jönsson Haag. Tillsammans har de fått två barn som förgyller deras vardag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Jönsson Haag, skidor
190122 Anna Jönsson Haag, poserar för ett porträtt den 22 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL

Men 36-åringen har heller inte släppt skidåkningen helt utan håller igång fortfarande med långlopp och är aktiv inom Ski Classics. Nu får Anna Jönsson Haag det stora prestigeuppdraget av SVT.

LÄS MER: Duon Björn Ferry och Ola Bränholm sågas mitt under skidskytte-VM – hård kritik mot SVT: ”Meningslös”

…och även Brink

Svenskan har utsetts till åkande reporter för SVT under sändningen av Vasaloppet i år. Jönsson Haag ska tillsammans med Jörgen Brink ta rygg på eliten i Vasaloppet och föröka hänga med toppskiktet så gott som det går.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Jönsson Haag, skidor
171030 Anna Haag, längd, poserar för ett porträtt under en pressträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 30 oktober 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

För Anna blir det här något helt nytt men Brink har stenkoll på Vasaloppet efter att ha vunnit den klassiska tävlingen tre gånger tidigare. SVT kommer dessutom ha med fyra åkande reportrar längre bak i fältet för att hålla koll på motionärerna i loppet.

LÄS MER: Svenska krisdraget mitt i VM – nu kan Stina Nilsson blixtinkallas efter chockbeskedet: ”Helt förkrossad”

Där får SVT-programledaren Malin Olsson, tvåfaldige vasaloppsvinnaren Britta Johansson Norgren, komikern Måns Möller och vinnaren av Sveriges mästerkock 2022, Adam Thulin, chansen i sändningen. Tjejvasan avgörs redan på lördagen 25 februari och sedan väntar Vasaloppet den första söndagen i mars.

Ser du fram emot Vasaloppet i år? Dela artikeln och säg din åsikt!